? Khabib over Muhammad Ali: ‘Stop met mij te vergelijken’ Nieuws
Nieuws

? Khabib over Muhammad Ali: ‘Stop met mij te vergelijken’

? Khabib over Muhammad Ali: ‘Stop met mij te vergelijken’
? Khabib over Muhammad Ali: ‘Stop met mij te vergelijken’

Khabib Nurmagomedov denkt dat de recente vergelijkingen met zwaargewicht bokslegende Muhammad Ali ongepast zijn.

Ali die, net als Khabib een moslim was naast een bokslegende, een prominente figuur in de burgerrechtenbeweging van Amerika. Ook durfde hij kritiek te uiten tegen de oorlog in Vietnam en weigerde militaire dienst te doen.

"Ik denk dat het waarschijnlijk verkeerd is om Ali en mij te vergelijken", vertelde Khabib aan True Gym MMA. "Ik vind het leuk dat mensen ons vergelijken, maar ik vind het ongepast. In de tijd dat hij kampioen was, werden in Amerika zwarte mensen slecht behandeld, en volgens zijn verhalen werd hij niet eens bediend in restaurants."

Stop met vergelijken

Ali stierf in 2016 op 74-jarige leeftijd en wordt algemeen beschouwd als een van de beste boksers aller tijden. “Om mij met hem te kunnen vergelijken, moet ik terug naar die jaren, zwart en kampioen worden. Daarna zouden we zien hoe ik me in zo'n situatie zou hebben gedragen. In dat geval zouden we kunnen worden vergeleken."

Khabib is op zoek naar een gelijkaardige erfenis als Ali in MMA. Hij zal proberen zijn professionele record uit te breiden naar 29-0. Tijdens UFC 254 op 24 oktober, UFC Fight Island in Abu Dhabi, zal Khabib het opnemen tegen interim lichtgewicht kampioen Justin Gaethje. Om zo de uiteindelijke kampioen te kronen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws