Khabib Nurmagomedov vecht tegen Al Iaquinta op UFC 223 – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Khabib Nurmagomedov vecht tegen Al Iaquinta op UFC 223

Khabib Nurmagomedov vecht tegen Al Iaquinta op UFC 223

Het is een brute week geweest voor de ongeslagen lichtgewicht ster Khabib Nurmagomedov. Eerst werd zijn oorspronkelijk geplande tegenstander, Tony Ferguson, gedwongen uitgeschakeld voor hun geplande UFC 223 lichtgewicht titelgevecht door een blessure. Wonder boven wonder stemde UFC-vedergewicht-kampioen Max Holloway er vervolgens mee in om tegen Nurmagomedov te vechten voor de lichtgewicht titel, slechts zes dagen van tevoren. Helaas werd ook hij uit de wedstrijd gedrongen toen de Athletic Commission van de staat New York besloot dat ze zijn gewichtsverlies niet verantwoord vonden. Zo melde collega website MMA DNA eerder vandaag.

Khabib Nurmagamedov tegen Tony Ferguson de ring in op 7 apri

UFC had een wanhopige zoektocht naar een tegenstander

Met het uitvallen van Holloway slechts een dag voordat het gevecht naar verwachting zou plaatsvinden, begon de UFC een wanhopige zoektocht om een ​​vervangende tegenstander voor Nurmagomedov te vinden. De eerste optie op de tafel was voormalig UFC lichtgewicht kampioen Anthony Pettis. Pettis werd oorspronkelijk verwacht om tegen Michael Chiesa te staan op de UFC 223 hoofdkaart, maar bleef zonder een tegenstander toen Chiesa buitenspel werd gezet met een blessure opgelopen tijdens de busaanval van donderdag door Conor McGregor. Helaas konden Pettis en de UFC geen overeenstemming bereiken.

Wel vechten maar geen kans op de titel

Vervolgens bekeek de organisatie Paul Felder, die volgens plan Al Laquinta zou bevechten op de UFC 223 hoofdkaart. Helaas noemde de NYSAC Felder een no-go op basis van zijn positie in de ranglijst. Gelukkig heeft de organisatie eindelijk een vervangende tegenstander gevonden voor Nurmagomedov in de New Yorkse lichtgewicht en vastgoedmagnaat, “Ragin ‘” Al Laquinta. De New Yorker is uit zijn geplande gevecht met Felder gehaald en zal de strijd aangaan met Khabib Nurmagomedov voor vijf ronden in het UFC 223 main event morgenavond. Helaas zal Iaquinta de UFC lichtgewicht titel niet winnen als hij Khabib Nurmagomedov verslaat.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page