Khabib mist vechten: 'Kan maar op één manier terugkeren'
Home / Nieuws / Khabib mist vechten: ‘Kan maar op één manier terugkeren’

Khabib mist vechten: ‘Kan maar op één manier terugkeren’

Coach Javier Mendez zegt dat Khabib Nurmagomedov training en gevechten mist, maar aan één voorwaarde moet worden voldaan als hij ooit terug wil keren naar de sport. De Rus is pas acht maanden met pensioen, maar mist nu al de adrenaline stoot van het vechten.

De oude coach en mentor van Khabib, Javier Mendez, beweert dat zijn vechter moeite heeft om zich aan te passen aan het normale leven buiten de UC-kooi. Mendez deelt een speciale band met Khabib en liet doorschemeren dat zijn gewaardeerde student uit zijn pensioen wil komen, maar eerst de zegen van zijn moeder nodig heeft.

,,Je zou kunnen zeggen dat hij weer wil vechten, maar absoluut niet omdat zijn moeder hem daarvoor toestemming zou moeten geven. Ik bedoel, hij mist training, hij mist coaching”, vertelde Mendez in een recent interview aan Betway Insider.

Zijn moeder

Nurmagomedov stopte ongeslagen, op 29-0, met overwinningen op Conor McGregor, Justin Gaethje en Dustin Poirier. Hij wordt algemeen beschouwd als een, zo niet de, grootste vechter aller tijden. ,,Ik praat er niet met hem over of hij in de verleiding komt om weer te vechten, dus ik weet het niet”, zei Mendez.

,,Wat ik wel weet, is de band met zijn moeder en de wensen van zijn moeder zijn buitengewoon belangrijk voor hem en als hij ooit zou beslissen, zou het zijn moeder en hij moeten zijn die aan het praten zijn, en zijn moeder zou hem haar zegen moeten geven. Zelfs als hij zou willen vechten, zal het nooit gebeuren. Hij zal zijn moeder niet ongehoorzaam zijn, dat zal hij niet. Dat is gewoon wie hij is.”

Bekijk ook

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

RINGS Beverwijk ondanks Glory uitverkocht! ‘Kickboks event populair’

Waardige vechters voor een Nederlandse titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page