'Khabib help!' Anti-mobilisatie demonstranten vragen hulp aan UFC-ster Nieuws
Nieuws

'Khabib help!' Anti-mobilisatie demonstranten vragen hulp aan UFC-ster

'Khabib help!' Anti-mobilisatie demonstranten vragen hulp aan UFC-ster

Khabib Nurmagomedov de voormalige UFC-kampioen en nationale held, is door anti-mobilisatiedemonstranten in Dagestan gevraagd om hun zaak te steunen.

Terwijl honderden mensen in de republiek Dagestan demonstreren tegen de "gedeeltelijke mobilisatie" voor de voortdurende invasie van Oekraïne door Rusland, roepen demonstranten Khabib Nurmagomedov op om hun zaak te steunen.

De demonstranten die foto's met zich mee dragen van de vechter hopen dat hun held stelling neemt in het conflict. Ook online wordt zijn hulp gevraagd en werd een beroep gedaan. De oproep vond plaats tijdens een Instagram Live-uitzending georganiseerd door Sheikh Abdullah Kosteksky, die een discussie voerde met verschillende protestleiders in Dagestan.

Laat weten waar je staat

Van wie er één Nurmagomedov opriep om meer op bokslegende Muhammad Ali te lijken tijdens de oorlog in Vietnam. Deze nam stelling en weigerde zelfs het leger in te gaan om mee te vechten destijds. "Khabib, vertel me waar je staat als man, als moslim", zei een van de protestleiders, bekend als Omar.

Omar riep ook andere atleten uit Dagestan op zoals Zabit Magomedsharipov op om zich uit te spreken. Verschillende mensen spraken hun steun uit voor de protesten, waaronder Vagab Vagabov, Magomed Mustafaev en UFC-vechter Muhammad Mokaev.

Anderen, zoals voormalig AMC Fight Nights-kampioen Marif Piraev, zouden naar verluidt Rusland zijn ontvlucht nadat ze een oproep hadden ontvangen om zich bij de oorlog aan te sluiten. Toch zijn er Russische vechter die wel het leger in gaan. Zo werd gisteren bekend dat AMC Fight kampioen Vladimir Mineev de eerste bekende vechter is die aan de nieuwe oproep heeft voldaan en zich in het leger heeft gemeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws