Kayleigh Heerikhuisen pakt goud op het EK judo voor mensen met een verstandelijke beperking Nieuws
Nieuws

Kayleigh Heerikhuisen pakt goud op het EK judo voor mensen met een verstandelijke beperking

Kayleigh Heerikhuisen pakt goud op het EK judo voor mensen met een verstandelijke beperking

FOTO: Shoganai Judo Dronten
FOTO: Shoganai Judo Dronten

Londen

Samen met haar coach was Heerikhuisen afgereisd naar Londen, daar werd ter plaatste een selectie gemaakt uit de aanwezige judoka's om te zien wie tegen wie de mat op zou gaan. Dit gebeurde met een officiële loting en werden de judoka's in en poule ingedeeld. Afgelopen vrijdag stond zij tegen een stevige tegenstander uit Duitsland, Carina Niemeyer. De partij eindigde in een 0-0 maar omdat Heerikhuisen een "tani otoshi" uitvoerde in de wedstrijd kreeg zij toch de winst toegekend.

In de tweede wedstrijd trof Heerikhuisen Jasmin Siebelitz, eveneens uit Duitsland, alhoewel de Duitse zeer actief inzette wist Heerikhuisen te scoren met een wazari, en belandde het tweetal op de grond wat uitliep op een houdgreep. Heerikhuisen hield deze vast en toen het eind signaal klonk was zij Nederlands eerste Europees kampioen judo voor mensen met een verstandelijke beperking.

Open Brits kampioen

Maar dat was nog niet alles op zaterdag 25 augustus deed zij mee aan het het British Open ID-judo, zij moest daar tegen drie tegenstanders uitkomen. De eerste tegenstander uit Scholtand, Denise Henaghan versloeg zij met vlag en wimpel, in de tweede partij trof zij opnieuw de Duitse Niemeyer waar zij ook weer te sterk voor was. Met nog een laatste partij te gaan lag het voordeel al bij Heerikhuisen, die de Duitse Victoria Breidenstein tegenover zich zag maar haar naar de mat verwees. Heerikhuisen werd voor het vierde jaar op rij Open Brits kampioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws