Karateka uit Zoetermeer trekt wereldpubliek met online trainingen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Karateka uit Zoetermeer trekt wereldpubliek met online trainingen

Karateka uit Zoetermeer trekt wereldpubliek met online trainingen

De door een Zoetermeerse dojo gegeven online trainingen worden gevolgd over de hele wereld

De eigenaar van de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo, Wesley Jansen bedacht al snel toen zijn dojo op slot moest vanwege Corona dat het goed was als zijn leden konden blijven trainen. Maar hoe? Eerst maakte hij trainingen welke dan zelf konden worden uitgevoerd.

Al snel werd er ontdekt dat er ook online trainingen konden worden gegeven. Gewoon live elkaar kunnen zien, verbeteren en complimenten geven. Deze trainingen geeft Wesley samen met zijn Engelse sportvriend Darren.

Meer deelnemers

Twee keer per week daar begonnen ze mee, maar de trainingen werden al snel bekend in de Kyokushin karate wereld en zo deden er meerdere leden van dojo’s uit Nederland mee.

Het TeamNL waar Wesley ook coach van is kreeg ook op deze manier weer trainingen, zodat ze in conditie blijven voor het EK, dat nu gepland is voor begin september, in Istanbul.

Karateka’s uit de hele wereld

Ook op zaterdag worden er nu trainingen gegeven, vorige week met een gast trainer uit Hongarije, Zsolt Zsiga. Aan deze training deden karateka’s uit 8 landen mee. Sinds het plaatsen van berichten op Facebook over de trainingen groeien de aanmeldingen.

Het hoogte punt nu is 65 aanmeldingen, maar in sommige huiskamers/tuinen staan meerdere mensen. Het is dus een groot succes kun je wel zeggen.

Train ook mee

Vandaag is er ook weer een training geweest welke werd gegeven door Wesley, Darren en gasttrainer Shihan Alexey Gorokhov uit Rusland. Deze training had 125 aanmeldingen en was dus een groot succes.

Er deden karateka’s mee uit Canada, Frankrijk, Dubai, Uruguay, New Zealand, USA, Rusland, Engeland, Wales, België, Luxemburg, Hongarije en Nederland

Wil je ook deelnemen aan deze Kyokushin karate trainingen op een Corona verantwoorde manier kijk dan op de Facebookpagina van Dojo Hokori Meiyo.

Bekijk ook

Doping levensgevaarlijk! ‘Vechtsportautoriteit haalt uit’

Doping is en elke sport aanwezig en de bestrijding is niet altijd even eenvoudig.

‘Ik sloop hem!’ Holzken belooft Rus pak slaag

Nieky Holzken maakt op 26 maart zijn terugkeer naar de ONE kickboksring

Genadeklap! UFC zet vechter na 14 jaar op straat

De vechtsport organisatie koos ervoor zijn contract niet te verlengen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page