Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai Nieuws
Nieuws

Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai

Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai
Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai

De uit Haarlem afkomstige karateka Tyron Lardy heeft goed geluisterd naar het advies van zijn trainer en coach Rene Oerlemans van Karate Kenamju om geen kruimels te laten liggen. Lardy heeft in de eerste serie A van de WKF te Sjanghai de finale te bereiken door tegenstanders uit Polen, Brazilië, Oekraïne, Turkije en de USA te verslaan.

De Duitser Jonathan Horne was zijn opponent in de finale en verloor met 2-1, waardoor Tyron heeft bewezen op het allerhoogste niveau prima mee te kunnen draaien.
Het volgende belangrijke toernooi voor Tyron is de Paris open van 25 tot en met 27 januari.T

Lardy studeert studeert natuur-& wiskunde aan universiteit Leiden en werd op 18 jarige leeftijd in januari 2015 vijfde op de Open de Paris. Daarna volgde er brons met het heren kumiteteam bij het EK. Bij de German Open was er zilver en bij het WJK in Jakarta won hij brons in de U21 categorie +84kg. Begin januari werd hij door de KBN uitgeroepen tot sportman van het jaar en begin februari was daar het goud tijdens de EJK in Cyprus.

LEES OOK: Zwaar traject voor Karateka Tyron Lardy

Olympische Spelen van 2020

Karate is een van de nieuwe sporten op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio (Japan). Volgens de Haarlemse Kenamju Coach en Hoofdtrainer Rene Oerlemans is er echter een kleine kans dat Nederlandse Karateka’s aan de start staan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws