Home / Nieuws / Karateka Jolano Lindelauf naar Pan-Amerikaanse spelen

Karateka Jolano Lindelauf naar Pan-Amerikaanse spelen

Karateka Jolano Lindelauf naar Pan-Amerikaanse spelen

Lindelauf won het kwalificatie toernooi in Panama en plaatste zichzelf daar mee voor de Pan-Amerikaanse spelen

Deze Pan-Amerikaanse spelen welke gehouden worden van 26 juli tot en met 11 augustus zijn op de olympische spelen na, het grootste sportevenement ter wereld. Met een deelnemers veld van 6900 atleten afkomstig uit 41 landen en 39 takken van sport, mag dit met recht een mega event genoemd worden.

De 23 jarige karateka veraste op het kwalificatie toernooi door het uiteindelijke ticket voor zich op te eisen.
In de voorronde versloeg hij Aruba en gastland Panama. In een bloedstollende laatste partij waarbij het om het uiteindelijke startbewijs ging kwam de Nederlander op achterstand tegen de sterke Amerikaan Frisvold.

Zelf les geven

Maar Lindelauf herpakte zich, met een hoge trap werd de Amerikaan uitgeschakeld en was het felbegeerde startbewijs voor de Pan-Amerikaanse spelen binnen. Lindelauf sinds 2012 uitkomend voor het nationale team van Curaçao zal op 7 augustus aantreden in Lima Peru.

De karateka, eigenaar en trainer van een sportschool uit Sittard zal in Lima gecoacht worden door zijn vader. Junior Lefevre en Daniel Sabanovic beide meervoudig Europees en wereldkampioen karate zullen hem klaar stomen voor het toernooi. “Ik geef de hele week zelf les, zaterdag train ik in Amsterdam, maandag en woensdag train ik in Luik dus mijn uren zal ik nu maximaal benutten om mij top voor te bereiden, ” zegt Lindelauf.

Bekijk ook

Eigen ‘docu-soap’ voor kickboks kampioen Rico Verhoeven

Goed nieuws voor de fans van GLORY wereldkampioen kickboksen, de top atleet krijgt een eigen realityserie op tv.

Legende Mike Tyson leert Ilias Bulaid een rondje boksen (video)

Dat bokslegende Mike Tyson zijn moves in de ring nog steeds niet verleerd heeft, mocht de Nederlands-Marokkaanse MMA-vechter Ilias Bulaid van dichtbij aanschouwen.

Zware Mishandeling: Manager UFC-kampioen Khabib aangeklaagd

De manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov is aangeklaagd wegens mishandeling van collega manager Malki Kawa