VIDEO: Karate Combat League van start met uniek concept – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: Karate Combat League van start met uniek concept

VIDEO: Karate Combat League van start met uniek concept

‘Karate is terug!’ Met de nieuwe Wereldwijde Full-Contact Karate Combat League, maak je klaar voor professioneel karate. Karate Combat kondigde woensdag de lancering aan van een nieuwe professionele combat sports league. Evenementen zullen over de hele wereld plaatsvinden.Het eerste live-evenement, Karate Combat: Inception, zal op 26 april vanuit Miami Beach worden uitgezonden, gevolgd door een wedstrijd tussen Amerikaanse tegen Iran in Dubai. Het privé-evenement vóór het seizoen, Karate Combat: Genesis, vond plaats in Boedapest, Hongarije als test.

Karateka’s vechten in een put met schuine zijkanten

Het is de eerste profcompetitie die biometrische gegevens, voeding, training en op DNA gebaseerde gegevens in realtime weergeeft om fans inzicht te geven in een vechter zijn status en lichaamstoestand. Naast de gegevens vechten de karateka’s in een soort put met schuine zijkanten om een beter camera beeld te creëren. Het is volledig ingericht  met regels die zijn ontwikkeld door experts en topvechters. Elke wedstrijd duurt drie ronden van drie minuten, waarbij aanstootgevende technieken hoger scoren dan tegenaanvallen.

“Karate is terug!

Ongeveer 50 miljoen Amerikanen alleen al hebben op een bepaald moment in hun leven deelgenomen aan Karate met een nog grotere wereldwijde navolging, maar er bestaat geen professionele competitie, “zei Karate Combat CEO Michael DePietro in een persbericht. “Tot op heden heeft niemand de schoonheid van deze eeuwenoude sport benut voor 21e-eeuwse fans en massamedia.”

Karate zal zijn debuut maken tijdens de Tokyo 2020 Olympische Spelen

De competitie heeft meer dan 100 vechters uit 30 landen ondertekend, waaronder de Elhadji Ndour in de Verenigde Staten, Achraf Ouchen in Marokko, Dionicio Gustavo uit de Dominicaanse Republiek, Davy Dona uit Frankrijk en Rafael Aghayev uit Azerbeidzjan. Karate zal zijn debuut maken tijdens de Tokyo 2020 Olympische Spelen.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page