Karate Combat wordt live gestreamd via UFC Fight Pass Nieuws
Nieuws

Karate Combat wordt live gestreamd via UFC Fight Pass

Karate Combat wordt live gestreamd via UFC Fight Pass

Geheel nieuwe sport binnen het traditionele karate

UFC Fight Pass bevestigde donderdag dat ze live Karate Combat-evenementen zullen streamen, te beginnen met het tweedejaars evenement van komende zaterdag. Merkambassadeur en commentator Bas Rutten leende zijn diensten enthousiast voor het eerste Karate Combat-evenement en keert komend weekend terug naar de commentaarstand voor wat hij omschrijft als het volgende grote ding in gevechtsporten:

"Dit is een geheel nieuwe sport binnen het traditionele karate", zei Rutten in een persbericht. "Dit is niet het puntensysteem dat je misschien eerder hebt gezien, dit is een volledige contactwedstrijd met volledige krachtcombinaties, spinning back fists, vliegende kicks, sidekicks en geweldige actie.

"De karate atleten hebben hier op gewacht, de kans om de wereld te laten zien wat elite karateka (karatexperts) echt kunnen doen. Sommige van de vechters vertelden me dat ze gefrustreerd vochten in heg punten systeem en zijn zo opgewonden om het allemaal te laten zien met deze nieuwe Karate-gevechtsregels. Dit is hun platform om te vechten onder karate-regels, in een prachtige omgeving en met behulp van full-contact regels. "

Aparte regelset

Rutten, de Nederlandse Ultimate Fighting Championship-veteraan, heeft de unieke regelset van Karate Combat op een rij voor u gezet, waarbij de gevechten plaatsvinden in een 'pit' achtige ring:

"Terwijl hardcore MMA-fans bekend zijn met veel van de technieken en misschien zelfs sommige Japanse namen kennen voor de stoten zijn er ook enkele grote verschillen met wat je ziet in MMA, kickboksen of Thai-boksen. Er zijn geen uppercuts elke slag is gericht op bereik, wat zorgt voor geweldige knockdowns en knock-outs. Trappen is toegestaan, maar niet boven de knie. En je ziet veel meer spinning back fists, springende trappen en draaiende trappen. Ground en pond is toegestaan, maar de scheidsrechter stopt het gevecht na vijf seconden en herstart het gevecht op de voeten. "

Karate Combat's eerste evenement oogstte nogal wat pers en aandacht van vechtfans, met verschillende MMA-veteranen die meededen aan de op karate-gebaseerde organisatie. Vier van de zes partijen eindigden in een vroege en gewelddadige knock-out. Hun tweede evenement wordt live gestreamd op Fight Pass vanaf het oude en historische Zappeion Courtyard in Athene op 28 juli en zal vechters van over de hele wereld bevatten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws