Karate 1-Premier League, welke karateka's domineren de toernooien? Nieuws
Nieuws

Karate 1-Premier League, welke karateka's domineren de toernooien?

Karate 1-Premier League, welke karateka's domineren de toernooien?

Sandra Sanchez uit Spanje is een van de winnaars die dit seizoen schittert in Karate 1-Premier League

Na het behalen van medailles in alle Karate 1-Premier Leagues van vorig jaar, inclusief de gouden medaille in Dubai, heeft de Spaanse wereldrankingleider prijzen gewonnen in alle vier de evenementen van het seizoen, met overwinningen in Dubai en Rotterdam. De verdedigende Europese kampioen staat bovenaan het klassement van Female Kata, gevolgd door de verrassende Mo Sheung Grace Lau uit Hong Kong. Ayumi Uekusa uit Japan was de grootste ster van de Karate 1-Premier League 2017. De Japanse domineerde vorig jaar de categorie vrouwelijk Kumite + 68kg met drie gouden medailles in vier wedstrijden. Dit seizoen, na een rommelige start in Parijs, heeft Uekusa goud gewonnen in de evenementen in Dubai en Rotterdam, dus genoeg om de eerste plaats te behalen in de Karate 1-Premier League-stand. Titta Keinanen uit Finland staat op de tweede plaats op 210 punten van de Japanse wereldkampioen.

Karate 1-Premier League, welke karateka's domineren de toernooien?

Kleine verschillen die de leiders van de kwalificatie wedstrijden bepalen

De zoektocht naar de toppositie in de rest van de categorieën is opwindend met kleine verschillen die de leiders van de kwalificatie bepalen. Tzu-Yun Wen uit Taipei neemt de eerste plaats in van Female Kumite -55kg, met de Maleisische Syakilla Salni Jeffry Krishnan op slechts 30 punten achterstand. Dertig punten scheiden ook de twee top-gerangschikte karateka's in Female Kumite -68kg. Alizee Agier uit Frankrijk staat op de eerste plaats terwijl Miroslava Kopunova uit Slowakije de tweede plaats inneemt in het klassement. Ondertussen is de Franse vertegenwoordiger Medhi Filali de leider van Male Kumite + 84kg, met 30 punten voorsprong op de Duitse Jonathan Horne.

Superster Rafael Aghayev uit Azerbeidzjan

Met medailles in alle evenementen van dit jaar staat superster Rafael Aghayev uit Azerbeidzjan aan het hoofd van de categorie Male Kumite -75kg. De vijfvoudig wereldkampioen heeft goud gewonnen in Karate 1-Premier League in Dubai en Rabat en behaalt een comfortabel verschil van 1140 punten ten opzichte van de Ken Nishimura in Japan. In de categorie Kumite -84kg voor mannen, is Ahmed Elmasry uit Egypte de eerste in de zoektocht naar de 'Best of the Best'-prijs, gevolgd door de Ugur-Aktas in Turkije.

Turkse karateka's imponeren tijdens de league

De Turkse Serap Ozcelik completeert de lijst met huidige Grand Winners bovenop de Karate 1-Premier League-stand na vier evenementen. De bronzen medaillewinnaar van de Europese kampioenschappen heeft dit jaar drie medailles gewonnen in vier wedstrijden, waaronder het goud in Dubai. Ozcelik, is een van de meest beloonde vechters van het huidige Karate. De 2018 Karate 1-Premier League wordt tot nu toe ook bepaald door de indrukwekkende demonstratie van Turkse karateka's. Naast Grand Winner Serap Ozcelik produceren drie andere vertegenwoordigers van het Oost-Europese land dit seizoen uitstekende resultaten. Eray Samdan schittert als een van de meest veelbelovende atleten op het internationale toneel. Op slechts 21-jarige leeftijd heeft de Turkse karateka dit seizoen twee gouden medailles gewonnen, in Rotterdam en Dubai, en leidt hij de categorie Male Kumite -60kg. Grand Winner Sadriddin Saymatov uit Oezbekistan staat op de 120e plaats verwijderd van de Turkse sensatie op de tweede plaats in het klassement.

Karate 1-Premier League, welke karateka's domineren de toernooien?

Spaanse concurrentie

Turak Uygur neemt ook de Turkse vlag mee naar de top van de kwalificatie van de Karate 1-Premier League en behaalde de eerste plaats in de categorie Male Kumite -67kg. De 23-jarige karateka vertegenwoordigt de veelbelovende nieuwe generatie Turkse karatekas en heeft dit jaar twee medailles gewonnen. Ali Sofuoglu vult de lijst met Turkse karatekas aan, terwijl de 22-jarige aanstormende atleet aan het hoofd staat van de categorie Male Kata. De winnaar van Karate 1-Premier League Rabat heeft slechts 30 punten voorsprong op Grand Winner Damian Quintero uit Spanje. Het volgende evenement van de Karate 1-Premier League wordt gehouden van 8 tot 10 juni in Istanbul (Turkije).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws