Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020 Nieuws
Nieuws

Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020

Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020

De Olympische status van het boksen is in gevaar door wanbeleid van de AIBA

Het Internationaal Olympisch Comité heeft gedreigd om boksen van de Olympische Spelen te verwijderen na het openen van een onderzoek naar het bestuursorgaan AIBA (International Boxing Association) te midden van bezorgdheid over wedstrijdvervalsing tijdens Olympische Spelen in Rio 2016 en ht algemeen bestuur. De ICO was niet tevreden met een rapport opgesteld door de AIBA over arbitrage, financiën, antidoping en governance en heeft een onderzoek geopend tegen de AIBA, dat zal worden geleid door hun Chief Ethics and Compliance Officer.

Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020

Criminele achtergrond interim president Gafur Rakhimov

De ICO nam een ​​beslissing om het aantal gewichtscategorieën in de boksevenementen te veranderen, dit zou de categorieën van mannen zien teruglopen van 10 gewichtsklassen naar 8 en vrouwen verplaatsen van 3 gewichtsklassen naar 5, tot nu toe was AIBA faliekant tegen deze veranderingen. Mogelijk hielp de situatie niet met de beslissing van de AIBA om Gafur Rakhimov te installeren als interim-president van de organisatie, een man die door de VS werd beschuldigd van banden met de handel in heroïne en die al zijn bezittingen had bevroren door de US Treasury. Rakhimov wordt ervan beschuldigd een van de leidende misdadigers in Oezbekistan te zijn.

We maken ons grote zorgen over het bestuur van AIBA

Het IOC had een voortgangsrapport van AIBA aangevraagd, waarvan de AIBA verklaarde dat ze deze hebben vervuld, maar het lijkt erop dat het IOC verdere opheldering wenst over wedstrijdvervalsing tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio, wat resulteerde in het sturen van ambtenaren naar aanleiding van een aantal zeer controversiële beslissingen. IOC-president Thomas Bach verklaarde: "We zijn het probleem nog aan het onderzoeken, we willen dat ze een bevredigende verklaring geven, we maken ons grote zorgen over het bestuur van AIBA"

Verantwoordelijkheid tonen aan alle nationale federaties

AIBA reageerde: "Deze beslissing is buitengewoon teleurstellend voor de AIBA, omdat ze had gehoopt dat het IOC-bestuur zou hebben begrepen dat de processen die nodig zijn om nog meer maatregelen te implementeren tijd vergen". Rakhimov zei in een verklaring vrijgegeven door de AIBA "Onze boodschap aan de ICO en de wereld van het boksen is dat AIBA een nieuw blad omkeert en we willen onze verantwoordelijkheid tonen aan alle nationale federaties en onze toewijding aan de sport waar we allemaal van houden"

Als boksen wordt verwijderd van de Olympische Spelen zou het een enorme klap zijn voor de bokssport, het winnen van een Olympische gouden medaille staat aan het begin van elke jonge boksersambitie wanneer zij op amateurniveau de sport beoefenen, nadat deze mogelijkheid zou worden verwijderd zal dit zeer zeker een negatieve invloed hebben op de sport wereldwijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws