Judoka Kim Polling pakt de nodige punten in Tunesië Nieuws
Nieuws

Judoka Kim Polling pakt de nodige punten in Tunesië

Judoka Kim Polling pakt de nodige punten in Tunesië

Voormalig nummer één in de wereld, de Nederlandse Kim Polling was favoriet bij de Grand Prix in U70kg in Tunis

En als geen verrassing kwam ze in de finale om zich te verzetten tegen Roxane Taeymans uit België. De Nederlandse kampioen was de eerste in actie toen ze Taeymans aanpakte met tani -otoshi voor waza-ari. Met een linkshandige drop-seoi-nage die van ver leek te komen, verraste Polling de Belg voor de tweede keer op rij en gooide haar voor een tweede waza-ari die synoniem was aan de overwinning.

Judoka Kim Polling pakt de nodige punten in Tunesië

Engeland tegenover Oostenrijk

In de eerste bronzen medaille-wedstrijd van de categorie stond Gemma Howell (GBR) tegenover Michaela Polleres (AUT). De laatste werd snel bestraft met een eerste shido. De eerste waza-ari kwam met minder dan een minuut op het scorebord en werd geproduceerd door de Brit met een ko-uchi-gari, genoeg om het brons in Tunesië te winnen.

Helaas geen brons voor Hilde Jager

In de tweede bronzen medaillewedstrijd verloor Hilde Jager (NED) het van Saki Niizoe Saki (JPN) voor een plaats op het podium. Minder dan een minuut was nodig voor de Japanse om de grip te verstevigen, haar tegenstander aan de kant van het matgebied te brengen, en hier te winnen om met een ​​mooie linkshandige uchi-mata voor een ippon te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws