Judoka Ilias Iliadis eindigt pensioen voor de Open World Championships - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judoka Ilias Iliadis eindigt pensioen voor de Open World Championships

Judoka Ilias Iliadis eindigt pensioen voor de Open World Championships

Pensioen gestopt om te kunnen vechten tijdens de tijdens de Open World Championships

Judo’s jongste mannelijke Olympische kampioen en driemaal wereldkampioen Ilias Iliadis heeft aangekondigd dat hij volgende maand uit zijn eerder pensioen zal komen om te vechten tijdens de Open World Championships in Marrakech, Marokko. Iliadis, 30, won de Athene 2004 Olympische Spelen op 17-jarige leeftijd en genoot van een illustere carrière waarin hij een van de meest iconische judoka’s werd van alle tijden.

Al 12 jaar aan de top

Na 12 jaar aan de top van de sport te hebben gevochten, als een van de promotors van Judo en een van de gezichten van de IJF World Judo Tour, is Iliadis teruggetreden na het concurreren op de Olympische Spelen in Rio 2016 en is sindsdien geïntegreerd in de internationale ontwikkelingsactiviteiten van de IJF.

De Griek was onderdeel van een IJF-delegatie die in de zomer naar Azië reisde om de Mongoolse aflevering van de bekroonde JudoWorldForTheWorld-videoserie te filmen.

Samen met Mark Huizinga een seminar gegeven

Iliadis, die drie weken geleden in Zagreb was geweest voor de Grand Prix en een superster-seminar naast de Nederlandse Olympische kampioen Mark Huizinga (Sydney) van Sydney 2000, verscheen deze week op de lijst van de deelnemers op de Openweight World Championships op Judobase.org, en zijn terugkeer werd officieel aangekondigd op zaterdag .

Het opengewicht Wereldkampioenschap, dat plaatsvindt op het Palais des Congrès van 11-12 november, heeft een totaal prijzengeld van € 500.000, met de twee gouden medaille finalisten die elk 100.000 euro schenken.

De Open Weight categorie was onderdeel van het Olympisch programma tot de Olympische Spelen van Los Angeles 1984 en een Openweight World Championships dat plaatsvond in 2011 in Tyumen, Rusland.

Nog meer top Judo talent aanwezig

Dubbele Olympische kampioen Teddy Riner (FRA) zal aantreden voor een record 10e wereldtitel in Marokko, maar het is niet alleen + 100kg judoka die voor de eer van de wereld zal vechten. Rio 2016 Olympische zilveren medaillewinnaar Varlam Liparteliani (GEO) en Olympische bronzen medaillewinnaar Cyrille Maret (FRA) zullen stijgen naar 100kg, terwijl er zwaargewicht sterren volop aanwezig zullen zijn bij zowel de mannen als vrouwen.

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page