Judoka Henk Grol: Het wordt oorlog op het WK Judo in Bakoe Nieuws
Nieuws

Judoka Henk Grol: Het wordt oorlog op het WK Judo in Bakoe

Judoka Henk Grol: Het wordt oorlog op het WK Judo in Bakoe

Foto EJU: Henk Grol in actie
Foto EJU: Henk Grol in actie

Groot deelnemersveld

Uit 125 verschillende landen reizen de judoka’s af naar Azerbeidzjan voor dit mondiale titeltoernooi. Ook is er een Nederlandse selectie, bestaande uit achttien judoka’s. Gisteren (woensdagmiddag) werd de loting voor het WK judo 2018 verricht.

Ook Henk Grol is gisteren ingeloot tegen Mbagnick Ndiaye (+100 KG) voor zijn openingspartij. Geen makkelijke tegenstander en als Grol en in slaagt hem te verslaan, wacht hem in de tweede ronde de Europees kampioen Lukas Krpalek als tegenstander.

Verlies

In april eerder dit jaar verloor Grol nog in de EK-kwartfinale van de 27-jarige Tsjech, in een ware slijtageslag en waar de Tsjech de golden score in zijn voordeel wist te beslissen. Overigens stond Grol zeven keer eerder tegenover de Tsjech, waarvan Grol vijf partijen op zijn naam schreef.

“Krpalek is een gevaarlijke tegenstander. Het wordt oorlog”, voorspelt Grol vooruit op zijn aanstaande treffen met de regerend olympisch kampioen in de gewichtsklasse tot 100 kilogram. Benieuwd naar de loting van de WK judo in Bakoe? Klik hier!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws