JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen Nieuws
Nieuws

JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen

JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen
JUDO: Veteraan Hendrik Koppe haalt negende wereldtitel binnen

Judoveteraan Hendrik Koppe heeft zijn negende wereldtitel veroverd bij de veteranen. De Nederlander won de finale in de categorie M6/+100 kilogram via een houdgreep van James Bacon uit de Verenigde Staten van Amerika.

Op de eerste dag van het mondiale titeltoernooi in Mexico was Koppe in de kwartfinale op straffen te sterk voor Zeenek Vlcek uit Tsjechië. In de halve finale was het ippon voor de 56-jarige Nederlander tegen Arthur Scotto (USA).

Houdgreep

In Cancun greep Jos Wennekers naast een medaille en eindigde op de vijfde plaats. In de klasse M8/-81 kilogram verloor hij om brons van Andy Boulet (USA). Wennekers won zijn eerste wedstrijd via een houdgreep van Givi CHochishvili uit Rusland. In de halve finale was Gary Foster uit Amerika met twee waza-ari's te sterk.

Chris Stikvoort (M7/-90 kg) lag vroegtijdig uit het toernooi. In de kwartfinale bleek de Fransman Alain Dayez te sterk. Via de herkansing trof Stikvoort de Canadees Daniel Bird, die met waza-ari de wedstrijd won.

Via: JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws