Zestien judoka’s geselecteerd voor EK judo in Praag – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Zestien judoka’s geselecteerd voor EK judo in Praag

Zestien judoka’s geselecteerd voor EK judo in Praag

Zestien judoka's geselecteerd voor EK judo in Praag

Voor de Europese kampioenschappen judo, die over drie weken plaatsvinden in Tsjechië zijn zestien judoka’s opgenomen in de selectie.

In afwachting van diverse corona protocollen van de EJU zal de Judo Bond Nederland definitief beslissen of deelname van het Nederlandse team plaatsvindt. Vooral is de JBN benieuwd naar hoe het medisch protocol als het gaat om blessures er uit ziet. Speerpunt hier in is ziekenhuiszorg die ook in Tsjechië onder grote druk staat.

Begin maart is er al een definitieve selectie gemaakt met 12 judoka’s. Geke van den Berg (-63 kg), Juul Franssen (-63 kg), Sanne van Dijke (-70 kg), Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis (-78 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg), Tornike Tsjkadoea (-60 kg), Frank de Wit (-81 kg), Noël van ’t End (-90 kg), Jesper Smink (-90 kg), Henk Grol (+100 kg) en Roy Meyer (+100 kg).

Deelname hangt af van coronapandemie

Onder de pas aangekondigde zestien zijn Naomi van Krevel (-52 kg), Sanne Verhagen (-57 kg), Ivo Verhorstert (-66 kg), Simeon Catharina (-100 kg) aan de selectie toegevoegd. Sanne Vermeer (-63 kg), Natascha Ausma (-78 kg). Op de reservebank nemen Karen Stevenson (-78 kg) en Jur Spijkers (+100 kg) plaats.

De geselecteerde sporters vrij zijn om te bepalen of zij al dan niet deel willen nemen aan de Europese kampioenschappen. De ontwikkelingen omtrent de coronavirus situatie wordt in de komende weken in de gaten gehouden. Deze kunnen aanleiding geven om niet af te reizen naar het EK indien er niet voldoende maatregelen zijn genomen.

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page