Home / Nieuws / Judo Nieuws / Welke judoka’s kunnen we verwachten in 2019

Welke judoka’s kunnen we verwachten in 2019

2019 zal weer bol staan van de talenten zoals ook 2018 een super jaar was met de doorbraak van youngsters die de wereldtop veroveren. Het lijkt alsof de top in het judo steeds jonger wordt.

De Oekrainse Daria Bilodid is het wonderkind in het judo die op 17-jarige leeftijd afgelopen jaar de wereldtitel veroverde als jongste ooit. Ze is inmiddels 18 jaar en staat eerste op de wereldranglijst.

Ook wereldkampioen Abe Uta die een dag later op haar 18e wereldkampioen werd is een uitzonderlijk talent met haar broer, Hifumi Abe, die eveneens wereldkampioen werd, en zelfs op dezelfde dag.

Wereldranglijst

Hoe staat de vlag ervoor in Nederland, wie kunnen we dit jaar verwachten. Natuurlijk zullen Guusje Steenhuis, nu nummer 1 op de wereldranglijst U78kg, en Frank de Wit (2e U81kg) hun weg vervolgen in de kwalificatie voor de Spelen.

Maar als we kijken naar jong talent dan is Sanne Vermeer degene die een sprongetje zou kunnen maken tot 63kg.

Lichtgewichten

2017 Wereldkampioen junioren Amber Gersjes moet een vuist kunnen maken U48kg als lichtgewicht al is de concurrentie ook hier scherp, maar wordt het kwalificatie jaar voor Tokyo en Nederland schreeuwt om succesrijke lichtgewichten.

Bij de heren zou Tornike Tsjakadoea nogmaals kunnen vlammen in zijn categorie tot 60kg. Hij won vorig jaar een Grand Prix, kan hij nog een grote stap maken voor de kwalificatie voor de Spelen in Tokyo?

Van Dijke vs Polling

U70kg is de concurrentie scherp met Sanne van Dijke die goed op koers ligt maar ook Europees kampioen Kim Polling die weer terug is op de mat.

Een groot talent in die klasse is Hilde Jager (38 U70kg) maar ook Natascha Ausma (41 U70kg) zal nog mee willen doen om de prijzen. De kwalificatie voor Tokyo zal zeker gaan tussen Van Dijke en Polling.

Bron: Judoinside.com

Bekijk ook

Noël van ’t End

Noël Van ’t End bereikt judo top tien na zege in Rusland

Noël van ’t End (Foto: IJF) Judoka Noël van ’t End die op zondag voor ...

Verlies Frank de Wit om judo brons in Rusland

Op de tweede dag van de judo Grand Slam in het Russische Ekaterinburg is Frank ...

Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland

Noël van ’t End heeft in de klasse tot 90 kilogram een gouden medaille veroverd ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT