Verlies Frank de Wit om judo brons in Rusland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Verlies Frank de Wit om judo brons in Rusland

Verlies Frank de Wit om judo brons in Rusland

Op de tweede dag van de judo Grand Slam in het Russische Ekaterinburg is Frank de Wit tot 81kg vijfde geworden.

De nummer één van de plaatsingslijst greep naast het brons nadat hij in een mega lange halve finale verloor van de voormalig Japanse wereldkampioen Takanori Nagase.

En om het brons verloor De Wit de strijd met ippon van Luka Maisuradze (GEO). De Wit, die zijn rentree maakte na blessureleed, begon zijn wedstrijddag door op straffen te winnen van de Hongaar Atilla Ungvari.

Sanne Vermeer zevende

In de derde ronde won hij overtuigend op ippon zijn wedstrijd van Eduardo Yudy Santos (BRA). De Canadees Etienne Brand was zijn volgende tegenstander in de kwartfinale. In de golden score scoorde de Wit een waza-ari en plaatste zich hiermee voor de halve finale. De halve finale werd een slijtageslag tegen Nagase, een partij die acht minuten duurde.

Sanne Vermeer begon haar wedstrijddag tot 63kg met een zege op de Russische Iana Poliakova met een waza-ari. Vermeer verloor de kwartfinale op waza-ari van de Engelse Lucy Renshall. In de herkansing liep Vermeer in de golden score tegen haar derde straf op en eindigde daarmee op de zevende plaats.

Polling en Van Dijke snel weg

In de klasse tot 70 kilogram kwamen vandaag Sanne van Dijke en Kim Polling in actie. Sanne van Dijke won haar eerste wedstrijd via een houdgreep van de Belgische Gabriella Willems. In de volgende ronde verloor van Dijke in de golden score op waza-ari van Shiho Tanaka (JPN).

Kim Polling kwam in de eerste ronde in actie tegen de Oostenrijkse Michaele Polleres. Na een golden score van 3 minuten scoorde de Oostenrijkse een waza-ari en verloor Polling haar wedstrijd.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page