Verbod: Iraanse judoka weigert voor zijn land uit te komen Nieuws
Nieuws

Verbod: Iraanse judoka weigert voor zijn land uit te komen

Verbod: Iraanse judoka weigert voor zijn land uit te komen
Verbod: Iraanse judoka weigert voor zijn land uit te komen

Hij wil niet langer onder de vlag van Iran uitkomen, judoka Saeid Mollaei.

Mollaei vroeg vorige week asiel aan in Duitsland, reden, de Iraanse autoriteiten hem hadden gedwongen een wedstrijd te verliezen zodat hij niet tegen een ​​Israëlische rivaal zou uitkomen op het wereldkampioenschap van judo in Tokio welke afgelopen week gehouden werd.

De judoka nam de stap tot asielaanvraag niet zonder pijn in zijn hart en zegt hierover; “Ik hou heel veel van Iran, maar het winnen van een medaille is het belangrijkste voor mij. "

Expres verliezen

Iran eiste dat hij zijn halve finale-wedstrijd tegen Matthias Casse uit België zou verliezen. Hiermee zou het risico vermindert worden dan de Iraniër tegen de Israeli Sagi Muki op de mat zou komen te staan.

Muki veroverde tijdens het WK in Tokio een wereldtitel. Mollaei krijgt bijval van Muki die tijdens een interview zei: "ik wil tegen Mollaei judoën en hem omhelzen. " Mollaei zal voortaan onder de neutrale Olympische vlag uitkomen tijdens grote toernooien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws