Home / Nieuws / Judo Nieuws / Vanaf zondag: WK judo 2019 in Tokio, kijk live mee

Vanaf zondag: WK judo 2019 in Tokio, kijk live mee

Vanaf zondag: WK judo 2019 in Tokio, kijk live mee

Vanaf morgen is Tokio acht dagen lang het decor voor de wereldkampioenschappen judo.

Ruim 800 judoka’s uit bijna 150 landen zijn in de Japanse hoofdstad voor het belangrijkste titeltoernooi van het jaar. TeamNL wordt dit jaar vertegenwoordigd door zestien judoka’s.

Op zondag staat de eerste individuele wedstrijddag op het programma met de lichtste dames- en herencategorie. Namens Nederland zien we Tornike Tsjakdaoea (-60 kg) de tatami betreden. De 22-jarige Nederlander is in de eerste ronde vrijgeloot en treft in zijn eerste partij Davud Mammadsoy.

De jacht op de medailles

Bij de WK voor junioren (2015) stonden de judoka’s al eens tegenover elkaar. Destijds was de judoka uit Azerbeidzjan op straffen te sterk. Vorig jaar debuteerde Tsjkadoea op het mondiale titeltoernooi en strandde toen in de derde ronde. In totaal gaan 73 judoka’s in deze categorie op jacht naar eremetaal.

In de klasse tot 48 kilogram komen geen Nederlanders in actie. Wel gaat het in deze damescategorie een spannende strijd worden om de wereldtitel. De uit Oekraïne afkomstige Daria Bilodid werd vorig jaar de jongste wereldkampioen ooit (17 jaar).

Kijk live mee naar het WK judo 2019

Samen met 43 andere judoka’s gaat ze de strijd aan voor de hoogste trede op het podium. Onder hen ook Funa Tonaki en Paula Pareto. De Japanse Tonaki is de wereldkampioen van 2017 en de Argentijnse Pareto werd in 2016 olympisch kampioen in deze categorie.

Dames -48 kilogram
Heren -60 kilogram

Aanvang voorronden: 04.00 uur Nederlandse tijd
Aanvang finaleblok: 12.00 uur Nederlandse tijd

KLIK HIER OM LIVE MEE TE KIJKEN

Via: JBN

Bekijk ook

HOGE EER: 9e dan Judo uitgereikt aan Jan Snijders

Eerder vandaag heeft Jan Snijders als vijfde Nederlander ooit de 9e dan uitgereikt gekregen.

Judobond introduceert lidmaatschap speciaal voor kleuters

Een goede basis voor zelfverzekerdheid is Judo

Jonge Judoka sleept dikke prijs in de wacht voor zijn team

Naast een mooie opbrengst voor de club, kunnen lotenverkopers door deelname aan de Grote Clubactie zelf ook leuke prijzen winnen.