Topjudoka Henk Grol naar kwartfinale tijdens de Doha Masters
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Topjudoka Henk Grol naar kwartfinale tijdens de Doha Masters

Topjudoka Henk Grol naar kwartfinale tijdens de Doha Masters

Judoka Henk Grol (35) heeft de kwartfinale van de Doha Masters in de klasse boven 100 kilogram weten te bereiken. Grol won zijn tweede partij in Qatar van de Wit-Rus Aliaksandr Vakhaviak.

Grol scoorde al snel een waza-ari tegen Richard Sipocz uit Hongarije. Een Ippon voor Grol maakte binnen anderhalve minuut de wedstrijd af. Toen was Vakhaviak aan de beurt om kennis te maken met de Nederlandse reus.

Op naar de volgende

In 2017 verloor Grol een keer tegen Vakhaviak en in 2018 pakte de Nederlander de winst. Deze keer won Grol opnieuw van Vakhaviak door hem in een houdgreep te nemen.

De volgende tegenstander voor Grol staat al klaar in de vorm van
de Koreaan Kim Minjong. De Koreaan is de nummer elf van de wereldranglijst. Grol stond vorig jaar een keer tegenover Minjong en won destijds van de Koreaan tijdens de Grand Slam van Parijs.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page