Top judoka Michael Korrel gaat voor goud – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Top judoka Michael Korrel gaat voor goud

Top judoka Michael Korrel gaat voor goud

De 25-jarige judoka veroverde een maand geleden brons op het WK in Japan en werd groots gehuldigd in Nederland.

De 25-jarige judoka veroverde een maand geleden brons op het WK in Japan en werd groots gehuldigd in Nederland.

Maar er is meer; De Olympische Spelen Tokyo 2020 komen er ook aan voor deze topsporter. Vrijdag tekende hij voor sportmanagement bij Comeback Sports.

In de gewichtsklasse -100kg heeft Michael in augustus de bronzenmedaille op het WK in Tokyo veroverd. In de strijd om de bronzen medaille was hij met waza-ari te sterk voor de wereldkampioen van 2018, Guham Cho uit Korea. Naast de bronzen medaille heeft Michael medailles gepakt op Grand Slams, waaronder goud op de Grand Slam in Parijs en Baku.

Grote kanshebber Olympische medaille

De verschillen in de top liggen heel dicht bij elkaar. Met zijn huidige vierde ranking op de wereldranglijst -100kg is Michael een hele goede kanshebber voor ere metaal in Tokyo 2020, zijn motto: ‘Korrel for gold’. ‘’De klik en de passie was er vanaf het eerste gesprek. Dit was doorslaggevend in de keuze voor Comeback’’, aldus Michael Korrel.

Michael sluit zich met deze stap aan bij een uniek team topatleten die eerder al de samenwerking zijn aangegaan met Comeback sports. Het volledige Comeback Heroes team bestaat momenteel uit: wereldkampioen kickboksen: Santino Verbeek, Alpine skiracer: Christopher Dijksman, eSporter van Vitesse: Renzo Oemrawsingh en Formule-coureur: Joey Alders.

Het Hero team biedt onderling ook ruimte voor kruisbestuiving en creëert een inspirerende plek waar sporters elkaar kunnen ontmoeten. ‘’Ik vind het een enorme eer dat Michael het sportmanagement aan ons toevertrouwd. Een prachtige aanwinst voor ons Comeback Heroes team’’, zegt Stefan Kraft van Ermel van Comeback sports.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page