Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo Nieuws
Nieuws

Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo

Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo
Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo

Topsporters zijn net nomaden. Ze leven van stad naar stad en van trainingskamp naar een ander trainingskamp tussen de evenementen door. Ook voor de judoka’s begint het seizoen traditioneel in Januari met het internationale trainingskamp in het Oostenrijkse Mittersill.

De combinatie van een goed deelnemersveld met vaak 1000 internationale judoka’s en de sneeuw van Oostenrijk maakt het tot een traditie waar de judo elite zich graag mag voorbereiden.

Het seizoen begint immers al snel met de Grand Prix in Tel Aviv, voor het eerst een IJF Judo World Tour event in Israel wat toch wel een beladen evenement is.

Gevoeligheden

Ook bij het laatste toernooi, de Masters in Guangzhou was er weer een Egyptische atleet die bij de medaille ceremonie geen hand wilde schudden met de Israelische Judo President, dat soort gevoeligheden blijven bestaan met een Grand Prix in Tel Aviv op de agenda.

De Nederlandse judoka’s staan echter te popelen om te beginnen met het nieuwe seizoen al hebben ze tussen de oliebollen getraind bij trainingskampen in eigen land.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws