Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo

Tel Aviv eerste Olympische kwalificatie evenement in het judo

Judoka Roy Meyer over het WK in Bakoe: ‘Ik heb alles op de mat achter gelaten’

Topsporters zijn net nomaden. Ze leven van stad naar stad en van trainingskamp naar een ander trainingskamp tussen de evenementen door. Ook voor de judoka’s begint het seizoen traditioneel in Januari met het internationale trainingskamp in het Oostenrijkse Mittersill.

De combinatie van een goed deelnemersveld met vaak 1000 internationale judoka’s en de sneeuw van Oostenrijk maakt het tot een traditie waar de judo elite zich graag mag voorbereiden.

Het seizoen begint immers al snel met de Grand Prix in Tel Aviv, voor het eerst een IJF Judo World Tour event in Israel wat toch wel een beladen evenement is.

Gevoeligheden

Ook bij het laatste toernooi, de Masters in Guangzhou was er weer een Egyptische atleet die bij de medaille ceremonie geen hand wilde schudden met de Israelische Judo President, dat soort gevoeligheden blijven bestaan met een Grand Prix in Tel Aviv op de agenda.

De Nederlandse judoka’s staan echter te popelen om te beginnen met het nieuwe seizoen al hebben ze tussen de oliebollen getraind bij trainingskampen in eigen land.


Bekijk ook

‘Watskebeurt?’: MMA-vechter knock-out, rivaal wil op de vuist (video)

Kai Kara-France schakelde zijn rivaal, de Braziliaan Rogério Bontorin, uit in een tijdens UFC 259 ...

Verbolgen ex-UFC kampioen Petr Yan haalt uit naar opvolger

Petr Yan verloor zaterdag door zijn eigen schuld de UFC-wereldtitel aan Aljamain Sterling. De Rus ...

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...