Succesvol webinar voor scheidsrechters Judo Nieuws
Judo Nieuws

Succesvol webinar voor scheidsrechters

Succesvol webinar voor scheidsrechters
Succesvol webinar voor scheidsrechters

Het laatste weekend van augustus heeft het eerste online seminar voor judoscheidsrechters plaats gevonden. De succesvolle eerste editie had zo’n 450 deelnemers en er werden veel vragen gesteld. Bij aanvang van een judoseizoen is het gebruikelijk dat de scheidsrechters worden geïnformeerd en bijgeschoold met actuele inzichten en informatie. Door het coronavirus is besloten om dit in 2020 anders aan te pakken.

Geen fysieke bijeenkomst

Een fysieke bijeenkomst zat er dit jaar niet in. Er is dus besloten om de informatie te verstrekken via een webinar. Tijdens het webinar werd er onder andere gesproken over de actuele situatie rondom het coronavirus en ook de arbitrage werd besproken. Ook het VI (slechtziende) judo kwam aan bod.

Vragen stellen

Vooraf had de Nationale scheidsrechters commissie Judo (NSCJ) de gelegenheid geboden om middels de DSCJ vragen te stellen. Tijdens het webinar zouden deze beantwoord worden. Tevens was er gelegenheid om live vragen te stellen via een chatfunctie. Er was zeer veel interactie via deze weg. De organisatoren werden hier blij door verrast en geloven dat het er een nieuw model van communicatie is ontstaan. Het webinar blijkt een efficiënte en effectieve wijze voor informatieoverdracht.

Goed bekeken uitzending

Het webinar is live door zo’n 450 mensen bekeken. De voorzitter van de NSCJ, Henk Plugge, geeft aan onder de indruk te zijn van dit aantal. De situatie mag dan noodgedwongen zijn ontstaan, maar de kans is groot dat de Nationale scheidsrechterscommissie in de toekomst meer gebruik gaat maken van online mogelijkheden. Het is een laagdrempelige manier om veel scheidsrechters en geïnteresseerden te bereiken.

Nieuwe situatie

Dat de situatie in 2020 helemaal anders is, is geen verrassing meer. Dit webinar laat zien dat we allemaal op zoek zijn naar oplossingen en nieuwe manieren om dingen te doen. Het is zeer waarschijnlijk dat judoka’s op zoek moeten naar manieren om thuis fit te blijven in de winter, voor het geval dat de sportscholen weer sluiten en de trainingen niet door kunnen gaan. De Judo Bond Nederland annuleert momenteel alweer meerdere grote events.

Bij een contactsport als judo is de kans op besmetting groter dan bij andere sporten. Wij vroegen fitnessexpert Sophie Bakker werkzaam voor het platform FITFORBEACH, hoe judoka’s fit kunnen blijven. ‘Mochten we dit najaar weer teruggaan naar een vergelijkbare situatie als in maart/april, zijn er een aantal dingen die judoka’s kunnen doen om toch fit te blijven. Zo is fitness een goede complementaire sport, die ook eenvoudig thuis beoefend kan worden met een paar gewichten en materialen als een loopband of roeitrainer. Naast het versterken van de spieren is het ook goed om deze regelmatig te stretchen voor extra flexibiliteit en met een foamroller de spieren los te krijgen.’

Spelregelbewijs halen

Geïnteresseerden in de judosport kunnen hun kennis uitbreiden op Judolink. Tevens is het mogelijk om hier het spelregelbewijs te halen en uitgebreid te oefenen met een oefentoets die zo vaak als nodig gemaakt mag worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws