Stijgingen voor Nederland bij judo wereldranglijst Nieuws
Nieuws

Stijgingen voor Nederland bij judo wereldranglijst

Stijgingen voor Nederland bij judo wereldranglijst
Stijgingen voor Nederland bij judo wereldranglijst

In de nieuwe Judo IJF World Ranking die vandaag is gepresenteerd maakt lichtgewicht Tornike Tsjakadoea een sprongetje naar de 22e plaats komend van 26 in zijn klasse tot 60kg.

Door zijn zilveren medaille bij de Grand Prix in Tel Aviv gaat de Nederlander vooruit maar zal er nog zeker een overwinning moeten komen dit jaar om bij de beste 14 te horen op de geschoonde lijst voor Olympische kwalificatie.

Echter zal er voor de Olympische spelen van Tokyo maar één atleet per land plaatsen en met dubbele posities voor Japan, Kazachstan, Mongolië en Rusland komt de Fries met Georgische naam al aardig in de buurt.

Jesper Smink

Nederland behaalde in Tel Aviv bij de eerste kwalificatie van dit jaar vier medailles. Er was op zondag brons voor Jesper Smink die inmiddels op plaats 27 staat (van 33), maar nog wel achter Noël van ’t End (17).

LEES OOK: Medailles voor Nederlandse Judoka's

Frank de Wit (U81kg) en Michael Korrel (U100kg) zijn nog altijd de beste geplaatste mannen in de wereld ranglijst.

Medaillewinnaars

Sanne van Dijke die op vrijdag brons won tot 70kg blijft derde op de wereld ranglijst. Sanne Vermeer won brons in Tel Aviv tot 63kg en staat 13e maar moet Juul Franssen op een vierde plaats voor zich dulden.

Guusje Steenhuis is in haar klasse tot 78kg nog altijd de nummer één en zij zal in Februari weer in actie komen bij de Grand Slam van Parijs.

Bron: Judoinside.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws