Home / Nieuws / Judo Nieuws / Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport en Politiek is helaas negatief met elkaar verbonden.

Wederom heeft het hele Iraanse team zich terug getrokken van het WK judo met daarin de wereldkampioen van vorig jaar Saeid Mollaei. De Iraniër zei vanuit Japan tegen JudoInside.com dat hij klaar is om te vechten en zijn titel te verdedigen. Maar gaf daarbij aan dat de bronzen medaillist van 2018, Mohammad Mohammadi niet mocht vechten in Japan.

Hij was dan ook niet in Japan aanwezig. “Ik ben altijd klaar om tegen Israel uit te komen. Maar de politieke situatie staat dat hier niet toe. Ik ben het daar absoluut niet mee eens.”

Geschonden beloftes

De zaak is extra pikant omdat het Iraanse Olympische Committee en de Iraanse JudoBond enkele maanden geleden een overeenkomst hebben getekend met de Internationale Judo Federatie (IJF) om zich te houden aan de Olympic Charter en het non-discriminatie principe, een harde belofte die gelijk wordt geschonden.

Mollaei die reageerde nog voordat het hele team zich moest terugtrokken gaf wel aan: “Ze hebben van tevoren tegen mij gezegd dat ik mogelijk niet de finale of de bronzen finale zou kunnen vechten, misschien zelfs niet de hele competitie.” Desondanks bleef de Iraniër vastberaden om op dag vier van het WK zijn titel tot 81kg te verdedigen.

Favoriet

Frank de Wit, die uitkomt in hetzelfde gewicht, beschouwde de Iraniër als de grote favoriet die met afstand nu de beste van het veld zou zijn. Mollaei heeft een vriendin in Duitsland en overweegt zelfs over te stappen naar een ander land als hij die kans krijgt.

Bekijk ook

ONZIN: Alistair Overeem ontkent afwijzen gevecht

De Nederlandse top UFC-vechter Alistair Overeem ontkent een gevecht tegen Derrick Lewis te hebben afgewezen. ...

UFC Ster Conor McGregor gaat trouwen

Conor McGregor gaat trouwen zo maakte hij zaterdag bekend op Instagram. Hij heeft zijn vriendin ...

IK GA VOOR DE KILL: Bokskampioen Katie Taylor wil Cris Cyborg

Als het aan Bokskampioene Katie Taylor ligt dan voegt zij een paar legendarische vechters aan ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page