Spannende 1ste dag voor Nederlandse judoka's in Japan Nieuws
Nieuws

Spannende 1ste dag voor Nederlandse judoka's in Japan

Spannende 1ste dag voor Nederlandse judoka's in Japan
Spannende 1ste dag voor Nederlandse judoka's in Japan

Vrijdag 22 november ging de Judo Grand Slam in Osaka, Japan van start.

De Nederlandse lichtgewicht Tornike Tsjkadoea, viel meteen buiten de prijzen en eindigde op de zevende plaats. De Nederlander startte met winst op ippon in de golden score tegen de Japanner Genki Koga.

Ook de ronde daaropvolgend werd in de golden score beslist. Op straffen was Tsjkadoea te sterk voor Kemran Nurillaev uit Oezbekistan. Toch moest de nummer 4 gerankte Tsjkadoea in dit toernooi, zijn meerdere erkennen in Yung Wei Yang uit Taipei.

Herkansing

In de herkansingsronde kwam Tsjkadaoea met waza-ari op voorsprong tegen Won Jim Kim. Echter scoorde de Zuid-Koreaan vijftien seconden voor tijd ippon. Bij de dames betrad de Sanne Verhagen (-57 kg) de Japanse tatami.

ZIE OOK >> Nederlandse judoka's klaar voor Grand Slam in Japan

Ook Sanne Verhagen (-57 kg) betrad de Japanse tatami. De Brabantse was in de eerste ronde vrijgeloot en trof haar eerste partij Arnaes Odelin Garcia. In de golden score won Verhagen op straffen van de Cubaanse. Vervolgens trof ze Jessica Klimkait, de winnares van de Grand Slam Osaka 2018. Verhagen ging met de winst naar huis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws