Home / Nieuws / Judo Nieuws / Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld

Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld

De internationaal gerenommeerde judo website JudoInside.com heeft 10 internationale judo talenten geselecteerd over het jaar 2018. Vijf heren en vijf dames uit tien verschillende landen.

De grootste judo database ter wereld heeft gekeken naar leeftijd met talenten geboren na 1997. Al is bij de selectie met uitzonderlijk talent geen Nederlander geselecteerd die direct op wereld niveau mee kon komen.

Toch deed Nederland goed mee in het judo met onder meer een wereldkampioene judo in Sanne Vermeer, die na een tweede plaats vorig jaar nu wel het goud veroverde.

Concurrentie en kwaliteit

Zij mag met recht het grootste talent bij de dames worden genoemd. In het competitieve gewicht tot 63kg zal ze het ook in 2019 de senioren elite flink moeilijk maken.

De dames judoka’s doen het doorgaans beter dan de heren. Ze hebben meer kans om op te vallen, er is minder concurrentie, maar dames in Nederland doen het in bijna elke sport beter dan de mannen en zo ook bij het judo talent. Sanne Vermeer is dan ook onze keus als het aankomt op wereld talent.

Bekijk ook

Noël van ’t End

Noël Van ’t End bereikt judo top tien na zege in Rusland

Noël van ’t End (Foto: IJF) Judoka Noël van ’t End die op zondag voor ...

Verlies Frank de Wit om judo brons in Rusland

Op de tweede dag van de judo Grand Slam in het Russische Ekaterinburg is Frank ...

Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland

Noël van ’t End heeft in de klasse tot 90 kilogram een gouden medaille veroverd ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT