Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld Nieuws
Nieuws

Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld

Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld
Sanne Vermeer misstaat niet bij grootste judo talenten ter wereld

De internationaal gerenommeerde judo website JudoInside.com heeft 10 internationale judo talenten geselecteerd over het jaar 2018. Vijf heren en vijf dames uit tien verschillende landen.

De grootste judo database ter wereld heeft gekeken naar leeftijd met talenten geboren na 1997. Al is bij de selectie met uitzonderlijk talent geen Nederlander geselecteerd die direct op wereld niveau mee kon komen.

Toch deed Nederland goed mee in het judo met onder meer een wereldkampioene judo in Sanne Vermeer, die na een tweede plaats vorig jaar nu wel het goud veroverde.

Concurrentie en kwaliteit

Zij mag met recht het grootste talent bij de dames worden genoemd. In het competitieve gewicht tot 63kg zal ze het ook in 2019 de senioren elite flink moeilijk maken.

De dames judoka’s doen het doorgaans beter dan de heren. Ze hebben meer kans om op te vallen, er is minder concurrentie, maar dames in Nederland doen het in bijna elke sport beter dan de mannen en zo ook bij het judo talent. Sanne Vermeer is dan ook onze keus als het aankomt op wereld talent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws