SANNE VERHAGEN IN ACTIE OP DAG 3 WK JUDO Nieuws
Nieuws

SANNE VERHAGEN IN ACTIE OP DAG 3 WK JUDO

Sanne Verhagen is de volgende TeamNL-judoka die haar opwachting maakt tijdens de wereldkampioenschappen judo in Japan.

De judoka uit Best doet mee in de categorie tot 57 kilogram en treft in de eerste ronde Mariia Skora. Eerder dit jaar trof de Nederlandse de judoka uit Oekraïne ook in de eerste ronde bij de Europese Spelen. Toen wist Verhagen haar vroegtijdig uit te schakelen. Om 03.00 uur Nederlandse tijd starten de wedstrijden en Verhagen is de vijftiende wedstrijd op mat 1.

Bij de herencategorie onder 73 kilogram is er geen Nederlandse vertegenwoordiging. Het thuispubliek heeft naar verwachting haar ogen gericht op Shohei Ono. De Japanner werd in 2016 olympisch kampioen in deze categorie. Ono kwam voor de laatste keer in 2015 in actie op de WK judo.

TWEE JAPANNERS WERELDKAMPIOEN

Eerder vandaag stonden de gewichtscategorieën -52 kilogram (dames) en -66 kilogram (heren) op het WK-programma. Bij de dames prolongeerde Uta Abe uit Japan haar titel. In de finale scoorde ze na een halve minuut ippon tegen de Russische Natalia Kuziutina. Bij de heren kroonde landgenoot Joshiro Maruyama zich tot kampioen. Hij was in de finale te sterk voor Limhwam Kim uit Korea.