Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden Nieuws
Nieuws

Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden

Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden
Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden

De judowereld is een wereldkampioen kwijtgeraakt met de dood van Bernard Choullouyan. De Fransman werd in 1981 wereldkampioen in Maastricht. Ook won hij Olympisch brons in 1980 in Moskou. In 1979 was hij al tweede van de wereld maar 1981 was zijn gloriejaar waarin hij ook het Prestigieuze Tournoi de Paris op zijn naam schreef.

Het was net iets voor de tijd waarin latere Olympische medaillewinnaars Ben Spijkers en Theo Meijer ook in dit gewicht succesvol werden. De Franse ploeg domineerde in die tijd het judo en met zijn team won Choullouyan drie Europese team titels al was hij zelf ongelukkig met het behalen van goud op individuele EK’s waar hij vijf medailles won maar nooit op de hoogste trede stond.

Coach van Decosse

Choullouyan streed in de gewichtsklassen tot 78kg maar was het meest succesrijk in de klasse tot 86kg waarin hij wereldkampioen werd. De in Marseille geboren judoka was na zijn judo carrière onder meer coach van de sterke Française Lucie Decosse die in 2012 Olympisch kampioen werd. Choullouyan werd slechts 65 jaar.

Bron: Judoinside.com/Foto: David Finch

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws