Home / Nieuws / Judo Nieuws / Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden

Oud wereldkampioen judo Bernard Choullouyan overleden

De judowereld is een wereldkampioen kwijtgeraakt met de dood van Bernard Choullouyan. De Fransman werd in 1981 wereldkampioen in Maastricht. Ook won hij Olympisch brons in 1980 in Moskou. In 1979 was hij al tweede van de wereld maar 1981 was zijn gloriejaar waarin hij ook het Prestigieuze Tournoi de Paris op zijn naam schreef.

Het was net iets voor de tijd waarin latere Olympische medaillewinnaars Ben Spijkers en Theo Meijer ook in dit gewicht succesvol werden. De Franse ploeg domineerde in die tijd het judo en met zijn team won Choullouyan drie Europese team titels al was hij zelf ongelukkig met het behalen van goud op individuele EK’s waar hij vijf medailles won maar nooit op de hoogste trede stond.

Coach van Decosse

Choullouyan streed in de gewichtsklassen tot 78kg maar was het meest succesrijk in de klasse tot 86kg waarin hij wereldkampioen werd. De in Marseille geboren judoka was na zijn judo carrière onder meer coach van de sterke Française Lucie Decosse die in 2012 Olympisch kampioen werd. Choullouyan werd slechts 65 jaar.

Bron: Judoinside.com/Foto: David Finch

Bekijk ook

Gehandicapte Judoka Bob Lausberg pakt eremetaal in Zwitserland

elopen weekend betrad Bob Lausberg die judo wegens zijn handicap op knieën beoefend (newaza) de mat tijdens een special needs judo toernooi in Uster Zwitserland.

Judoka Henk Grol, overwoog een overstap naar het MMA, maar was toch een stap te ver!

EK judo in Minsk: Henk Grol wint bronzen plak

De Nederlandse judoka Henk Grol gaat met een bronzen medaille naar huis op de EK judo in Minsk

Judoka Henk Grol voorspelt oorlog op het WK Judo in Bakoe

Henk Grol door naar kwartfinale EK Judo in Minsk

De Nederlandse judoka Henk Grol heeft de kwartfinale van de EK in Minsk bereikt.