Home / Nieuws / Judo Nieuws / Ongekende doorbraak: Multiraciaal Japans kampioen judo

Ongekende doorbraak: Multiraciaal Japans kampioen judo

Ongekende doorbraak: Multiraciaal Japans kampioen judo

In Japan houdt men zich vaak stevig vast aan tradities, zo ook in het judo. Judoka’s van gemengd bloed worden dan ook met argusogen bekeken.

In Japan is bij de nationale kampioenschappen Aaron Wolf kampioen geworden in de open klasse. Wolf is de wereldkampioen onder 100 kilogram van 2017, maar in Japanse begrippen dus maar een lichtgewichtje.

Toch versloeg Wolf twee zwaargewichten op weg naar de finale waarin hij Hirotoshi Kato versloeg, wat ook een verrassende finalist was. Traditioneel wordt op de Japanse feestdag op 29 april dit kampioenschap gehouden waarbij normaal gesproken toch echt de zware jongens winnen.

Multiraciale winnaar

Maar ook de winnaar van vorig jaar en Olympische finallist Hisayoshi Harasawa moest er in de kwartfinale vanaf. Zowel Wolf als Harasawa gaan naar het WK later dit jaar in Tokyo. Het is het test event voor de organisatie van de Olympische Spelen in de Japanse metropool.

LEES OOK >> Judo: Japanners blijven wereldleiders

De zege voor Wolf was in die zin bijzonder dat hij de eerste winnaar is met een multiraciale naam. Wolf heeft een Amerikaanse vader en dat was toch jaren geleden ondenkbaar dat deze jongens succesvol zijn in een traditionele niet-Amerikaanse sport.

Bekijk ook

Foutje: Judoka verliest telefoon tijdens wedstrijd (video)

Stel je voor je bent aan een judowedstrijd bezig en je telefoon glipt uit je pak.

Judoka Juul Franssen verslaat Vermeer in strijd tot 63kg

De eerste medaille voor Nederland bij de Grand Slam in Baku is een feit.

Judo Grand Slam Baku: Noel van ’t End vs Jesper Smink

Dit weekend is de Grand Slam in Baku, de vierde Grand Slam van het jaar.

REGIO NIEUWS UITGELICHT