Nederlandse judoka’s klaar op WK judo in Japan – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Nederlandse judoka’s klaar op WK judo in Japan

Nederlandse judoka’s klaar op WK judo in Japan

Judoka Henk Grol voorspelt oorlog op het WK Judo in Bakoe

Op de laatste wedstrijddag slaagde het gemengde team er niet in de eerste ronde te winnen van het team uit Zuid-Korea.

Het werd 3-4 in de Budokan. Bij TeamNL stond Kim Polling (-70 kg) aan de start en won haar wedstrijd snel op ippon van Jeyoung You. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Nederland. Kersverse wereldkampioen Noël van ’t End (-90 kg) was op straffen te sterk voor Donghan Gwak.

Marhinde Verkerk (+70 kg) trof in de zwaarste categorie Mi Jin Han en moest in de golden score haar meerdere erkennen. Bij de zwaarste herencategorie won Roy Meyer vervolgens weer zijn partij. De Nederlander nam de aanval van Minjong Kim over en won.

Aantal Medailles

Nadat de stand 3-1 was, werd het spannend in de Japanse hoofdstad. De stand tussen de teams werd weer gelijk nadat Sanne Verhagen (-57 kg) en Roy Schipper (-73 kg) er niet in slaagden hun wedstrijd te winnen. Verhagen kwam in een houdgreep van Jisu Kim terecht, Schipper verloor in de golden score met een vol punt van Limhwan Kim.

Doordat de score 3 tegen 3 was, werd er geloot welke partij opnieuw gespeeld moet worden. De categorie +70 kg kwam naar voren en Verkerk betrad nogmaals de tatami tegen Han. De wedstrijd was gelijk een golden score en na ruim twee minuten judoën was het de Koreaanse die waza-ari scoorde en haar team veilig stelde voor een plek in de volgende ronde.

Via JBN

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page