Nederlandse judoka's klaar op WK judo in Japan Nieuws
Nieuws

Nederlandse judoka's klaar op WK judo in Japan

Nederlandse judoka's klaar op WK judo in Japan
Nederlandse judoka's klaar op WK judo in Japan

Op de laatste wedstrijddag slaagde het gemengde team er niet in de eerste ronde te winnen van het team uit Zuid-Korea.

Het werd 3-4 in de Budokan. Bij TeamNL stond Kim Polling (-70 kg) aan de start en won haar wedstrijd snel op ippon van Jeyoung You. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Nederland. Kersverse wereldkampioen Noël van 't End (-90 kg) was op straffen te sterk voor Donghan Gwak.

Marhinde Verkerk (+70 kg) trof in de zwaarste categorie Mi Jin Han en moest in de golden score haar meerdere erkennen. Bij de zwaarste herencategorie won Roy Meyer vervolgens weer zijn partij. De Nederlander nam de aanval van Minjong Kim over en won.

Aantal Medailles

Nadat de stand 3-1 was, werd het spannend in de Japanse hoofdstad. De stand tussen de teams werd weer gelijk nadat Sanne Verhagen (-57 kg) en Roy Schipper (-73 kg) er niet in slaagden hun wedstrijd te winnen. Verhagen kwam in een houdgreep van Jisu Kim terecht, Schipper verloor in de golden score met een vol punt van Limhwan Kim.

Doordat de score 3 tegen 3 was, werd er geloot welke partij opnieuw gespeeld moet worden. De categorie +70 kg kwam naar voren en Verkerk betrad nogmaals de tatami tegen Han. De wedstrijd was gelijk een golden score en na ruim twee minuten judoën was het de Koreaanse die waza-ari scoorde en haar team veilig stelde voor een plek in de volgende ronde.

Via JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws