Nederlandse judoka's goed op weg naar Olympische Spelen Nieuws
Nieuws

Nederlandse judoka's goed op weg naar Olympische Spelen

Nederlandse judoka's goed op weg naar Olympische Spelen
Nederlandse judoka's goed op weg naar Olympische Spelen

De WK Judo afgelopen week in Tokio leverde voor de Nederlandse judoka's maar liefst 4 medailles op.

Er was zelf een gouden medaille voor Noël van ’t End, hij schaart zich hiermee bij judoka's zoals Edith Bosch, Guillaume Elmont, Dennis van der Geest, Mark Huizinga en Ruben Houkes. De totale medaille score op het WK voor Nederland is 1x goud en 3x brons.

Hiermee lijkt de impasse doorbroken en hebben de judoka's maar ook de Judo Bond er alle vertrouwen in dat er winst behaald kan worden op de Olympische Spelen van 2020. Met het WK als meetmoment een jaar voor de spelen.

Grote kans

Twee jaar geleden was dat wel anders tijdens het WK in Boedapest waar Nederland zonder resultaten naar huis ging. "We zijn heel erg blij met vier medailles. Het was een fantastisch WK. Als je het mij voor de WK had gevraagd, had ik dit niet voorspeld, "zegt Bondscoach Arens.

ZIE OOK >> Noël van ’t End wint goud op WK Tokio

Het was op het WK in Tokio niet allemaal hosanna, toppers Kim Polling, Sanne van Dijke, Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk grepen naast het eremetaal. Toch is er reen tot tevredenheid. Tegenvaller is wel dat per gewichtsklasse maar één judoka afgevaardigd mag worden naar de Spelen. Binnenkort wordt duidelijk wie dit zullen zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws