Home / Nieuws / Judo Nieuws / Nederlandse Judo veteranen veroveren Europese titels

Nederlandse Judo veteranen veroveren Europese titels

Nederlandse Judo veteranen veroveren Europese titels

Net als vorig jaar hebben judo veteranen Hendrik Koppe en Jos Wennekers een Europese titel veroverd.

Op de eerste dag van de EK op het eiland Gran Canaria haalde Hendrik Koppe (M6/+100 kg) zijn negende Europese titel binnen. De Nederlander won alle vier zijn wedstrijden op ippon. Vroegtijdig werden Zdenek Vlcek (CZE), Alfonso Eduardo Cabral Costas (ESP), Daniel Murphy (GBR) en Peter Rebscher (GER) uitgeschakeld door de 57-jarige Nederlander.

Jos Wennekers (M9/-90 kg) won zijn finale van John Dennis uit Ierland. In deze categorie, waar judoka’s tussen de 70 en 74 jaar in actie komen, begon Wennekers met winst op Vincente Zarza Juan uit Spanje. In de halve finale scoorde de Nederlander binnen een minuut ippon tegen de Duitser Uwe Staps.

Herkansing

Berend Jan Kroesen (M6/-100 kg) greep naast een medaille. De eerste wedstrijd van Kroesen was direct de kwartfinale en hier bleek Eyuep Soylu uit Duitsland op ippon te sterk. In de herkansing won de Nederlandse veteraan Jose Manuel Gutierrez Martin uit Spanje. Om brons won de Bulgaar Atanas Cholev.

In de categorie M5/-100 kg strandde Rob Kroonen in de eerste ronde. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in S. Eawomir Kami A Ski. De Pool was op straffen te sterk.

Bron: JBN

Bekijk ook

Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport en Politiek is helaas negatief met elkaar verbonden

Judo Bond Nederland partnered met OSONYQ Sports Drinks

Voor een periode van 5,5 jaar zijn Judo Bond Nederland (JBN) en OSONYQ Sports Drink een partnership aangegaan in de vorm van een leveranciersovereenkomst.

Wereldrecordpoging judo in Den Haag

Judoka’s wisselen van land om aan WK mee te kunnen doen

De Judo Wereldkampioenschappen zullen nieuwe records brengen door de deelnemers.