Nederlandse Judo selectie Grand Slam Düsseldorf bekend - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Nederlandse Judo selectie Grand Slam Düsseldorf bekend

Nederlandse Judo selectie Grand Slam Düsseldorf bekend

De Judo Grand Slam in het Duitse Düsseldorf staat voor de deur dit weekend, er zal een flink aantal Nederlandse top judoka’s aan deelnemen.

Vanaf vrijdag komt het Nederlandse judo team al in actie tijdens de Grand Slam. Er doen zes heren en 1 dame mee aan de wedstrijden, deze bevatten onder andere Roy Meyer en Henk Grol die hun best gaan doen op de tatami. Zowel Grol als Meyer hebben hun zinnen gezet op de komende Olympische spelen.

Spanning voor de Olympische Spelen

Goede resultaten op de Grand Slam zal mee tellen voor deelname aan de Spelen. Tornike Tsjkadoea en Jesper Smink die vorig jaar allebei een bronzen medaille wisten te winnen, zijn ook van de partij. De enige dame die mee doet is Sanne Verhagen (-57 kg). Jesper Smink en Simeon Catharina zijn ook geselecteerd.

De wedstrijden zijn live te volgen via live.ijf.org, het programma start vrijdag 21 februari (Dames: -48 kg, -52 kg, -57 kg (Heren: -60 kg, -66 kg). Zaterdag (Dames: -63 kg, -70 kg) en (Heren: -73 kg, -81 kg). Zondag 23 februari (Dames: -78 kg, +78 kg) en (Heren: -90 kg, -100 kg, +100 kg). Aanvang voorronden: 10.00 uur *nog te bevestigen door de organisatie, aanvang finaleblok: 17.00 uur.

Bekijk ook

Vechter op brancard afgevoerd na brute ‘KO’ (video)

Dit was Pettis' eerste KO-overwinning sinds een gevecht in 2013

Spierbonk! Conor McGregor groeit massaal ondanks blessure

Conor McGregor, voormalig UFC-kampioen heeft serieuze spieren kunnen opbouwen

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page