Larissa van Krevel bloeit op na blessureleed Nieuws
Nieuws

Larissa van Krevel bloeit op na blessureleed

Larissa van Krevel bloeit op na blessureleed
Larissa van Krevel bloeit op na blessureleed

Van Krevel was anderhalf jaar geblesseerd aan haar schouder nadat ze in September 2017 Europees juniorenkampioen tot 57kg werd. Door pech achtervolgd kon ze tijden niet judoën maar maakte ze vorige week bij de European Cup in Celje (SLO) haar rentree met zilver.

Ook dit weekend in Roemenië verraste de 21-jarige Spijkenissenaar met een finalplaats. In de kwartfinale werd zelfs afgerekend met de finallist van de Olympische Spelen van 2012 Corina Stefan. In de finale zette de Poolse Angelika Szymanska op de grond een armklem aan die Van Krevel in eerste instantie kon pareren.

Ondanks twee wazari’s in de wedstrijd voor beiden en echte kansen voor van Krevel bleek de armklem toch funest om het goud te kunnen pakken. Dichtbij de ultieme sensatie maar ook zilver was een prima resultaat bij de European Open, een stapje hoger dan de European Cup vorige week

Simeon Catharina

Nederland won verder nog drie bronzen plakken in Cluj. Simeon Catharina veroverde brons tot 100kg in een zware klasse en versloeg in de bronzen eindstrijd de Nederlander Ferdinand Ansah die vorige week in Celje het goud pakte.

Tot 81kg was Jim Heijman goed voor brons, ook hij won zijn laatste wedstrijd van de Portugees Miguel Alves nadat hij de kwartfinale verloor.

Ausma weer in de medailles

Natascha Ausma lijkt consequent medailles te kunnen pakken in haar nieuwe gewichtsklasse tot 78kg. De nummer drie van het WK junioren tot 70kg is tot nu tot een revelatie tot 78kg. Vaak krijgen de lichtere judoka’s toch wat meer speelruimte in hun eerste jaar.

De Friesin Ausma die een enorme concurrentie kende tot 70kg komt echter in de slipstream van de top judoka’s Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis, maar naam op haar niveau wel telkens metaal mee naar huis en dat begint internationaal ook op te vallen. Op 25 Augustus is het WK judo in Tokyo.

Fotos: European Judo Union

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws