Kim Polling maakt zich voor haar vijfde WK Judo Nieuws
Nieuws

Kim Polling maakt zich voor haar vijfde WK Judo

Kim Polling maakt zich voor haar vijfde WK Judo
Kim Polling maakt zich voor haar vijfde WK Judo

Kim Polling gaat zich opmaken voor haar vijfde WK, de 28-jarige judoka is net als Van Dijke de eerste ronde vrijgeloot.

Polling treft in haar eerste partij Liu-Yu Shang uit Taipei of Xiaoqian Sun uit China. In wedstrijdverband stond de Groningse nog niet eerder tegenover deze judoka's. In 2013 eindigde Polling al eens op het podium van een WK. In Rio de Janeiro veroverde ze brons.

ZIE OOK >> Juul Franssen pakt brons op WK Judo in Tokio

Morgen betreden nog drie Nederlanders de Japanse tatami. Tot 70 kilogram zijn dit Sanne van Dijke en tot 90 kilogram Noël van 't End en Jesper Smink. De als achtste geplaatste Van Dijke is nog in afwachting wie haar tegenstander wordt.

Judo heren

Bij de herencategorie onder 90 kilogram staat Noël van 't End net als Polling aan de start van zijn vijfde WK. De judoka uit Den Dolder opent zijn wedstrijddag tegen Eduard Trippel.

Ook Jesper Smink vertegenwoordigt TeamNL op dag 5 van de WK. Hij behaalde dit jaar brons op de Grand Slam in Düsseldorf en Grand Prix in Tel Aviv. Op donderdag start de pas 21-jarige Nederlander tegen Quendjau Nhabali.rt Florentino

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws