Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

De Brit stierf zondag op 36-jarige leeftijd. Fallon was recentelijk benoemd tot hoofdcoach van de Welsh Judo Association.

Fallon werd in 2005 wereldkampioen in Caïro op 23-jarige leeftijd. Hij was de derde en laatste mannelijke Britse judoka die deze prestatie bereikte. Hij de Oostenrijkse Ludwig Paischer. Fallon had in 2003 een zilveren medaille gewonnen in Osaka, waar hij verloor van Choi Min-Ho, in dat jaar won hij ook zilver op de Europese Kampioenschappen in Düsseldorf.

De judoka uit Wolverhampton nam de Europese titel in 2006 in Tampere. In 2004 werd hij Europees U23-kampioen en nam deel aan de Olympische Spelen in 2004 en 2008. De lange U60kg-standout eindigde als zevende op de Olympische Spelen in 2008 nadat hij in de tweede ronde op de Spelen in Athene in 2004 was gestrand.

Veel te jong gestorven

Fallon won de Grand Slam in Parijs in 2003, Fallon (36), die in 2011 stopte met competitief judo, na een deelname aan vier Europese kampioenschappen, drie Wereldkampioenschappen en twee Olympische Spelen.

Fallon was de afgelopen twee jaar coach in Judo Landesverband Vorarlberg in Oostenrijk en werd in maart aangesteld als coach in Wales.

Foto: Franco di Capuo | Bron: JudoInside.com

Bekijk ook

Judo Bond Nederland partnered met OSONYQ Sports Drinks

Voor een periode van 5,5 jaar zijn Judo Bond Nederland (JBN) en OSONYQ Sports Drink een partnership aangegaan in de vorm van een leveranciersovereenkomst.

Wereldrecordpoging judo in Den Haag

Judoka’s wisselen van land om aan WK mee te kunnen doen

De Judo Wereldkampioenschappen zullen nieuwe records brengen door de deelnemers.

Paniek op de judomat: Spin ‘onderbreekt’ wedstrijd

Judoka’s zijn onverschrokken maar als er een spin op de mat staat, moet de match toch even onderbroken worden.