Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

Judowereld in shock: Wereldkampioen Craig Fallon overleden

De Brit stierf zondag op 36-jarige leeftijd. Fallon was recentelijk benoemd tot hoofdcoach van de Welsh Judo Association.

Fallon werd in 2005 wereldkampioen in Caïro op 23-jarige leeftijd. Hij was de derde en laatste mannelijke Britse judoka die deze prestatie bereikte. Hij de Oostenrijkse Ludwig Paischer. Fallon had in 2003 een zilveren medaille gewonnen in Osaka, waar hij verloor van Choi Min-Ho, in dat jaar won hij ook zilver op de Europese Kampioenschappen in Düsseldorf.

De judoka uit Wolverhampton nam de Europese titel in 2006 in Tampere. In 2004 werd hij Europees U23-kampioen en nam deel aan de Olympische Spelen in 2004 en 2008. De lange U60kg-standout eindigde als zevende op de Olympische Spelen in 2008 nadat hij in de tweede ronde op de Spelen in Athene in 2004 was gestrand.

Veel te jong gestorven

Fallon won de Grand Slam in Parijs in 2003, Fallon (36), die in 2011 stopte met competitief judo, na een deelname aan vier Europese kampioenschappen, drie Wereldkampioenschappen en twee Olympische Spelen.

Fallon was de afgelopen twee jaar coach in Judo Landesverband Vorarlberg in Oostenrijk en werd in maart aangesteld als coach in Wales.

Foto: Franco di Capuo | Bron: JudoInside.com

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page