Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judoka’s wisselen van land om aan WK mee te kunnen doen

Judoka’s wisselen van land om aan WK mee te kunnen doen

Wereldrecordpoging judo in Den Haag

De Judo Wereldkampioenschappen zullen nieuwe records brengen door de deelnemers.

De registratieperiode is voorbij en tot nu toe zijn er 917 atleten genoteerd die 152 landen vertegenwoordigen, verspreid over de vijf continenten. Het record van 2011 in Parijs wordt volledig verpulverd. Op die Wereldkampioenschappen waren 131 landen aanwezig en 865 atleten vochten voor de 56 medailles.

Maar als je wat dieper kijkt, begrijp je de strategie van het aantal landen. Judo is wijd verspreid en de diversiteit is goed. Hetzelfde als in Parijs, een jaar voor de Olympische Spelen van 2012, zie je dat veel atleten van land wisselden in de hoop zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen of in de hoop op een wildcard.

Landje wisselen

Het IJF heeft een aantal wisselingen goedgekeurd om atleten de kans te geven om mee te doen en het stimuleert het aantal landen. 23 landen staan ​​op het punt een atleet te sturen. De meeste worden gefinancierd door het IJF.

Ondanks de gebruikelijke veranderingen van landen zoals Italië naar San Marino en Frankrijk naar Monaco zijn er veel exotische verrassingen. Eerder berichtte JudoInside over de overstap van de Duitse Marie Branser naar de DR van Congo. Ook hebben we voor deze gelegenheid Tal Almog van Israël tot Argentinië. Fransman Remi Reuillet vecht voor Mauritius. In Japan geboren Masayuki Terada voor Thailand.

Bekijk ook

Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport en Politiek is helaas negatief met elkaar verbonden

Judo Bond Nederland partnered met OSONYQ Sports Drinks

Voor een periode van 5,5 jaar zijn Judo Bond Nederland (JBN) en OSONYQ Sports Drink een partnership aangegaan in de vorm van een leveranciersovereenkomst.

Paniek op de judomat: Spin ‘onderbreekt’ wedstrijd

Judoka’s zijn onverschrokken maar als er een spin op de mat staat, moet de match toch even onderbroken worden.