Home / Nieuws / Judo Nieuws / JudokaGuusje Steenhuis weer eerste op de wereldranglijst

JudokaGuusje Steenhuis weer eerste op de wereldranglijst

Judoka Guusje Steenhuis die op het WK in September het zilver greep is ook na dit weekend de nummer één van de IJF (International Judo Federation) wereldranglijst.

Afgelopen weekend was in Guangzhou de IJF World Masters, het laatste toernooi van dit jaar en de world ranking is belangrijk omdat de laatste publicatie van het jaar doorgaans garant staat voor een bonus van 50,000 dollar. 

Naast prijzengeld verdienen de judoka’s ook bonussen voor deze leidende positie. Steenhuis was ook eind vorig jaar de nummer één van de wereld en cashte ook toen. Door haar knie blessure dit jaar raakte haar positie weliswaar kwijt maar na het WK en haar continue prestaties heroverde de Brabantse de nummer leiding.

Korrel en De Wit

Vorig jaar ontving ook Michael Korrel de gage van de IJF, maar mede vooral door blessureleed kon hij de leiding toto 100kg niet meer houden en eindige hij als tweede. Zijn teamgenoot Frank de Wit die dit jaar ook al eens op één stond, eindigde als tweede tot 81kg.

Sanne van Dijke is daarna de beste Nederlandse met haar derde plaats tot 70kg. De ranking is belangrijk voor de Olympische kwalificatie en levert een betere seeding op bij de toernooien in 2019. Nederland heeft net als vorig jaar zeven judoka’s in de top tien.

Bron:Judoinside.com

Bekijk ook

UFC-ster Tony Ferguson roept hulp in van bokslegende

Tony Ferguson, een van de sterren uit lichtgewicht selectie van de UFC, is altijd op ...

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page