Judoka Polling haalt bakzeil na protest, Olympische Spelen een ‘no go’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judoka Polling haalt bakzeil na protest, Olympische Spelen een ‘no go’

Judoka Polling haalt bakzeil na protest, Olympische Spelen een ‘no go’

Judoka Polling haalt bakzeil na protest, Olympische Spelen een 'no go'

Kim Polling ziet haar deelname aan Spelen compleet verdampen, de Judoka tekende protest aan tegen de deelname van Sanne van Dijke. Polling stelde dat zij beter zou scoren dan haar rivale. Vandaag werd bekend dat de bezwaarcommissie Olympische Spelen het bezwaar van Polling heeft afgewezen.

Polling eiste in haar bezwaarschrift dat zij en niet Sanne van Dijke aangewezen had moeten worden voor deelname in Tokio. Daarnaast eiste Polling dat opnieuw naar het besluit zou moeten worden gekeken door de selectiecommissie en de Olympische coaches. De bezwaarcommissie ziet onvoldoende gronden om de vaststelling van de voordracht voor kwalificatie en uitzending te herzien zoals door Polling verzocht en zij acht dan ook de bezwaren van Polling ongegrond.

Tegenvaller

Tjaart Kloosterboer, directeur topsport en voorzitter van de selectiecommissie: ,,Vanzelfsprekend ben ik opgelucht dat de commissie bevestigd dat het proces zorgvuldig en volgens de reglementen is verlopen. Het was en is een van de lastigste besluiten die ik heb moeten nemen. “

,,Zowel Sanne als Kim zijn in staat een Olympische medaille te winnen, maar helaas mag er maar één gaan. Ik gun beide dames dat ze zich nu volledig kunnen richten op het werk dat op de mat plaatsvindt.” Polling kan zich volgens de bezwaarprocedure nog wenden tot het bondsbestuur voor een finaal besluit. Het is nog niet bekend of Polling gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Bekijk ook

🎥 Ernesto Hoost protegé Santino Verbeek rolmodel voor jonge kickboksers

Santino Verbeek is een van Nederlands meest getalenteerde jonge kickboksers en meervoudig kampioen

‘Ik mep hem KO’: Jake Paul beweert UFC’er Nate Diaz te gaan slopen

Ook gaf Diaz aan een bokswedstrijd met Paul te overwegen

‘Allemaal bullshit’: UFC-vechtbaas uit kritiek op Tyron Woodley

Op de persconferentie vanmorgen na het UFC 263 evenement nam White geen blad voor zijn mond.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page