Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland

Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland

Judoka Noël van ’t End pakt Grand Slam goud in Rusland

Noël van ’t End heeft in de klasse tot 90 kilogram een gouden medaille veroverd van de Grand Slam in Ekaterinburg.

Een sensationele comeback die de Olympier goed kon gebruiken. In de concurrentiestrijd met Jesper Smink maakt hij nu een flinke sprong al is de weg nog lang. In de finale was hij in de golden score op ippon te sterk voor Beka Gviniashvili (GEO). Noël van ’t End (-90 kg) begon zijn wedstrijddag met een overwinning op Erlan Sherov (KGZ).

In de golden score was Van ’t End op straffen te sterk. In de kwartfinale won Van ’t End overtuigend op ippon van Ushangi Margiani uit Georgië. Na drie minuten in de golden score scoorde Van ’t End in de halve finale een waza-ari tegen Aleksandar Kukolj (SRB) en plaatste zich daarmee voor de finale.

Jesper Smink

In de klasse tot 90 kilogram kwam vandaag ook Jesper Smink in actie. In de eerste ronde scoorde Smink twee keer waza-ari tegen Munkhjargal Erdenekhuu (MGL). Vervolgens was Smink op ippon te sterk voor de Rus Ivan Vorobev. In de kwartfinale moest Smink zijn meerdere erkennen in Aleksandar Kukolj (SRB). Smink herpakte zich in de herkansing.

In de golden score won hij op ippon van Ushangi Margiani (GEO). Om het brons kwam Smink tegen de Braziliaan Rafael Macedo met een waza-ari achter. Smink kon de achterstand niet meer ombuigen en eindigde op de vijfde plaats.

Korrel terug op niveau

Michael Korrel (-100 kg) is op de vijfde plaats geëindigd. In de strijd om eremetaal moest hij zijn meerdere erkennen in Peter Paltchik (ISR). In de golden score was Paltchik met waza-ari te sterk. Michael Korrel was in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde was Korrel op ippon te sterk voor de Braziliaan Rafael Buzacarini.

In de kwartfinale liep Korrel tegen zijn derde straf op en verloor van de Rus Kirill Denisov. Korrel herpakte zich in de herkansing en won op ippon van Otgonbaatar Lkhagvasuren (MGL).

Verkerk en Stevenson

Marhinde Verkerk en Karen Stevenson betraden de tatami in de klasse tot 78 kilogram. Verkerk nam het in de eerste ronde op tegen de Russische Antonina Schmevela. Na een golden score van ruim zes minuten liep Verkerk tegen haar derde straf op en verloor ze de wedstrijd.

Stevenson verloor in de eerste ronde op ippon van de Japanse Mao Izumi.

Zwaargewichten

Tessie Savelkouls (+78 kg) won haar eerste wedstrijd via een schouderworp op ippon van Santa Pakenyte (LTU). Vervolgens verloor zij in de kwartfinale op straffen van de Braziliaanse Beatriz Souza. In de herkansing liet Savelkouls zich snel verrassen en verloor ze op ippon van de Portugese Rochele Nunes. Savelkouls eindigde hiermee op de zevende plaats.

Jur Spijkers (+100 kg) begon zijn dag goed met winst op Harun Sadikovic (BIH). In de tweede ronde moest Spijkers zijn meerdere erkennen in de sterke Stephan Heigyi (AUT)..

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page