Judoka Juul Franssen verslaat Vermeer in strijd tot 63kg Nieuws
Nieuws

Judoka Juul Franssen verslaat Vermeer in strijd tot 63kg

Judoka Juul Franssen verslaat Vermeer in strijd tot 63kg
Judoka Juul Franssen verslaat Vermeer in strijd tot 63kg

De eerste medaille voor Nederland bij de Grand Slam in Baku is een feit.

Juul Franssen versloeg in de klasse tot 63kg haar jongere rivale Sanne Vermeer in de strijd om het brons. In Azerbaijan begon Franssen goed met een overwinning in de tweede ronde op de taaie Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher.

Franssen had in de eerste ronde een vrijloting terwijl Vermeer de eerste wedstrijd glansrijk doorkwam tegen Hannah Martin (USA). In de tweede ronde won Vermeer van de Spaanse Cabana Perez en stonden beide Nederlanders in de kwartfinale.

Olympische strijd

Vermeer won echter tegen de Poolse Talach terwijl Juul Franssen verloor van de Duitse Martyna Trajdos die ongeveer hetzelfde niveau heeft. In de halve finale verloor Vermeer van de ijzersterke Japanse Miku Tashiru die het toernooi overtuigend won. Vermeer werd daardoor verwezen naar de strijd om het brons.

ZIE OOK >> Judo maakt ongekende doorbraak mee in Japan

Franssen moest nog een partij winnen in de herkansing tegen Agata Ozdoba, de tweede Poolse tot 63kg, en deed dat ook. De twee Nederlanders stonden tegenover elkaar en Franssen scoorde een wazari met een sode-tsurikomi-goshi en gaf de voorsprong niet meer weg. Franssen pakt het brons en blijft Vermeer voor in de strijd om Olympische kwalificatie, maar Vermeer kruipt met horten en stoten dichterbij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws