Judoka Henk Grol pakt goud op Grand Slam-toernooi in Parijs - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judoka Henk Grol pakt goud op Grand Slam-toernooi in Parijs

Judoka Henk Grol pakt goud op Grand Slam-toernooi in Parijs

Op de tweede wedstrijddag heeft TeamNL-judoka Henk Grol een gouden medaille op het prestigieuze Grand Slam-toernooi in Parijs veroverd.

Grol was te sterk in de finale voor de Japanner Kokoro Kageura. De Japanner wist eerder op zondag de lange zegereeks van Teddy Riner uit Frankrijk te beëindigen. Kageura verloor uiteindelijk in de finale op ippon van Grol.

Michael Korrel (-100 kg) pakte ook eremetaal en keert met een bronzen medaille naar huis. Hij verzekerde zich van eremetaal door Bojan Dosen uit Servië te verslaan.

Grote delegatie NL Judoka’s

Ook Sanne van Dijke, Hilde Jager (-70 kg), Natascha Ausma (-78 kg), Tessie Savelkouls (+78 kg), Frank de Wit (-81 kg), Jesper Smink (-90 kg) en Simeon Catharina (-100 kg) vertegenwoordigden TeamNL in de Franse hoofdstad, maar wisten geen eremetaal te veroveren.

In de gewichtsklasse tot 90 kilogram is Noël van ’t End op de vijfde plaats geëindigd. De Fransman Axel Clerget bleek te sterk. Roy Meyer (+100 kg) eindigde op de zevende plaats. In de herkansing moest hij zijn meerdere erkennen in Andy Granda uit Cuba.

Bron: JBN

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page