Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judobond introduceert lidmaatschap speciaal voor kleuters

Judobond introduceert lidmaatschap speciaal voor kleuters

Judobond introduceert lidmaatschap speciaal voor kleuters

Een goede basis voor zelfverzekerdheid is Judo, ook al wordt de sport niet onder de vechtsporten geschaard toch is het bijvoorbeeld voor MMA-vechten een goede basis.

Speciaal voor kleuters is er door de Judobond een nieuwe vorm bedacht TuimeljudoPlus. “Niet elke sport is geschikt om al vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Judo echter bij uitstek wel! Overal in Nederland maken jonge kinderen spelenderwijs kennis met judo. “

“Het is in die kleuterjaren geen doel om een goede judoka te worden, maar om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met de mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien,” aldus de Judobond.

Jong geleerd

“De motorische en mentale ontwikkeling staan voorop; de structuur en etiquette van de TuimeljudoPlus-lessen bieden hiervoor een prachtige kapstok. De nieuwe lidmaatschapsvorm is in het leven geroepen om kleuters kennis te laten maken met judo. In delen van het land worden verschillende varianten van tuimeljudo georganiseerd. “

Deze nieuwe plus-variant van de JBN geeft echter een nieuwe en aanvullende lading aan de lessen voor deze specifieke doelgroep. Er wordt om die reden in de basislessen veelvuldig gebruik gemaakt van rijmpjes. Meer info over het TuimeljudoPlus programma vindt je door hier te klikken.

Bekijk ook

U BENT GEWAARSCHUWD: Boksen kijken op eigen risico

1000 toeschouwers mochten zaterdagavond een boksshow bijwonen in het Mississippi Coast Convention Center met 11.000 ...

UFC 251 USMAN VS MASVIDAL GEMIST: Kijk hier alle gevechten

Zaterdag op zondagnacht vond op Yas Island in Abu Dhabi UFC 251 Kamaru Usman vs ...

VOETJE STAMPEN: Kamaru Usman overheerst Jorge Masvidal

Het gevecht tussen Kamaru Usman en Jorge Masvidal kwam op korte termijn tot stand. Masvidal ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page