Judo: Nederland verzameld Gouden plakken in Slovenië Nieuws
Nieuws

Judo: Nederland verzameld Gouden plakken in Slovenië

Nederland was het beste land bij de European Cup in het Sloveense Celje.

Met drie van de 14 medailles en vier zilveren plakken was het goed toeven in de judostad van Slovenië. Er waren dan ook 26 atleten naar Slovenië getrokken om wat zilverwaar te verzamelen. Lichtgewicht Tibo Volleman pakte het eerste goud tot 60kg.

Op zondag won Jan Reijntjes goud tot 90kg en voegde Ferdinand Ansah een zege toe aan zijn staat van dienst, hij won de categorie tot 100kg. De Nederlandse dames waren met drie zilveren plakken een beetje ongelukkig.

Dames houden van zilver

Toch waren er tevreden gezichten zoals bij Larissa van Krevel, de Nederlandse die in 2016 European junioren kampioen werd maar anderhalf jaar werd geplaagd door blessures.

Stiknerveus maakte ze in Celje haar rentree en behaalde de finale waarin ze verloor van de Duitse Dena Pohl. Toch was Van Krevel tevreden over haar zilveren medaille.

ZIE OOK >> Judoka verliest telefoon in wedstrijd

Shannon van de Meeberg verloor ook van een Duitse tegenstander maar nam het zilver mee het vliegtuig in. Marit Kamps verloor haar finale in het zwaargewicht. Daan ten Heuvel pakte het zilver tot 73kg bij de mannen, de Brit Eric Ham dwarsboomde het vierde goud voor de mannen.

Grand Prix Hohhot

Deze generatie jonge judoka’s leunt aan tegen de top en doet altijd mee om de Nederlandse titel, maar komt niet uit bij de Grand Prix. Dit weekend was de Grand Prix in Hohhot in China nabij de grens van Mongolië, waar slechts twee Nederlanders meededen. Sanne Verhagen won haar eerste ronde tot 57kg maar verloor haar tweede duel en was uitgeschakeld.

Hetzelfde resultaat voor Margriet Bergstra eveneens tot 57kg. Bergstra won van een Rus, maar verloor de Chinese Lu, geen succes dus in China op het hoogste niveau.