Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judo: Iran weigert tegen Israëliërs de mat op te gaan

Judo: Iran weigert tegen Israëliërs de mat op te gaan

Judo: ‘Top weekend voor Nederlanders tijdens Grand Slam Abu Dhabi’

President van het Iraanse Nationale Olympische Comité Syed Reza Salehi Amiri zei dat Iraanse atleten niet zullen concurreren tegen Israëlische atleten.

Dit ondanks het feit dat Iran in een brief aan de International Judo Federation (IJF) beweert dat er dingen zullen veranderen. Het Judo Wereldkampioenschap vindt plaats eind augustus, waar de meest verwachte ontmoeting zal zijn tussen de Iraanse Saeid Mollaei, die op nummer 1 staat in de 81 kg divisie, en de als tweede gerangschikte Israëlische Sagi Muki.

Tijdens de Grand Slam in Abu Dhabi in oktober deed de Iraanse Judoka Mollaei net of hij een blessure om zo opzettelijk een gevecht te verliezen dat rechtstreeks zou hebben geleid tot een ontmoeting met Muki. De Israëliër won de gouden medaille.

Valspeler

Het probleem was dat Muki de zilveren medaille won, dus Mollaei moest opnieuw op dezelfde blessure rekenen om te voorkomen dat hij het podium deelt met de Israëlische atleet.

ZIE OOK>> Nederlands Judokampioen overleden na explosie

“Afzien van deelname aan wedstrijden met atleten van het zionistische regime is een kwestie van de moslimwereld, en atleten uit 20 landen doen dat niet. Ik zei dat we handelen in het kader van het beleid van het Iraanse regime, en om deze reden vechten wij niet met atleten van het zionistische regime, “zei Amiri.

Bekijk ook

Belgische boksers starten training met bokscomputer uit Eindhoven

In België komt de vechtsport weer op gang. De Belgische olympische boks selectie is weer ...

MASSALE SCHIETPARTIJ: Prof MMA-vechter opgepakt (video)

Tijdens een massale schietpartij in een buitenwijk van Moskou maandag is prof MMA-vechter Dzhumbulat Baliev ...

🇬🇧 | Vechtsport krijgt groen licht voor full contact training

De Engelse overheid zet stap 2 van de coronamatregelen in gang. Vecht en teamsporten krijgen ...