Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judo: Grol en Meyer geplaatst bij Grand Slam Düsseldorf

Judo: Grol en Meyer geplaatst bij Grand Slam Düsseldorf

Het gevecht in de zwaargewichten gaat in Düsseldorf bij de tweede Grand Slam van het judo seizoen verder. Nederland is met een team van zeven mannen en zes vrouwen vertegenwoordigd in Duitsland.

In het zwaargewicht zal Roy Meyer waarschijnlijk snel tegenover de Japanner Harasawa staan van wie ook Henk Grol in Parijs verloor. Harasawa werd twee weken geleden in Parijs tweede.

Roy Meyer is de nummer 14 van de wereldranglijst maar als achtste en laatste geplaatst, maar komt dan in de poule met de nummer één.

Tokio

Meyer verloor in de eerste ronde in Parijs. Henk Grol reikte tot de vijfde plaats en hij won de Grand Slam in Tokyo wat hem de negende plaats in de IJF Ranking oplevert en hij staat als vierde op de rol voor Düsseldorf.

Grol komt uit tegen Andy Granda in zijn eerste duel. De Cubaan versloeg Meyer twee weken geleden, dus voor Grol een uitstekende gelegenheid om het verschil te maken met Meyer die het twee jaar lang beter deed dan Grol.

Zeven Heren

Bij de heren komen verder uit: Tornike Tsjakadoea tot 60kg die op vrijdag in actie komt. Op zaterdag komt Jim Heijman in actie tot 81kg, waar Frank de Wit het toernooi moest afzeggen.

Op zondag vijf Nederlandse mannen waaronder de twee zwaargewichten en tot 90kg Noël van ’t End en Jesper Smink. Beide judoka’s mogen niet klagen over de loting. Tot 100kg komt Jelle Snippe uit en heeft Michael Korrel moeten afzeggen.

Zes Dames

Guusje Steenhuis is de nummer één van de plaatsingslijst bij de dames tot 78kg en zou zeker tot een medaille moeten kunnen komen. Marhinde Verkerk heeft een verraderlijke poule met onder meer tweevoudig wereldkampioene Mayra Aguiar (BRA).

Op Zaterdag heeft Nederland medaille kansen met Juul Franssen tot 63kg en wellicht met wereldkampioen junioren Sanne Vermeer in die klasse. Hilde Jager doet mee tot 70kg en komt uit tegen de Maria Portela uit Brazilië.

Op vrijdag komt Sanne Verhagen uit in de categorie tot 57kg in een poule met Olympische kampioen Rafaela Silva, ook uit Brazilië.

Via JudoInside.com

Bekijk ook

Vanaf zondag: WK judo 2019 in Tokio, kijk live mee

Vanaf morgen is Tokio acht dagen lang het decor voor de wereldkampioenschappen judo.

Judo Grand Prix Oezbekistan: Nederlandse selectie klaar voor actie

Nederlandse Judoka’s in actie op WK judo in Tokio

Zestien Nederlanders komen vanaf aanstaande zondag 25 augustus in actie tijdens de wereldkampioenschappen judo in Tokio.

Sport schande: Iraanse Wereldkampioen moet zich terugtrekken van WK Judo

Sport en Politiek is helaas negatief met elkaar verbonden