Judo Grand Slam Japan afgelast wegens te hoog risico – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judo Grand Slam Japan afgelast wegens te hoog risico

Judo Grand Slam Japan afgelast wegens te hoog risico

Judo Grand Slam Japan afgelast wegens te hoog risico

De internationale judobond IJF heeft de aanstaande Judo Grand Slam van december dit jaar in Japan afgelast wegens Covid-19.

“In het licht van de aanhoudende onzekerheid rond de Covid-19-pandemie en gezien het feit dat Japan het gastland is van de Olympische Spelen, moet de IJF extra voorzichtig zijn bij het plannen van evenementen in Japan, “zegt de organisatie. Daarom werd besloten om de Tokyo Grand Slam, die eerder in december in Japan zou plaatsvinden, af te gelasten.

Andere judo events

Aangezien er al meerdere IJF-evenementen zijn, evenals veel nationale competities, die vanaf begin 2021 zullen plaatsvinden, is afgesproken deze Grand Slam te annuleren, niet uit te stellen. In dezelfde periode is de Internationale Judo Federatie echter van plan om samen met de Kroatische Judo Federatie de Zagreb Grand Prix te organiseren.

Ook werd besloten om door te gaan met de organisatie van de andere evenementen, waaronder de Budapest Grand Slam eind oktober. De IJF bevestigt begin oktober de Budapest Grand Slam, in afwachting van een besluit van de Hongaarse regering.

Japan weer open

“We zijn ook verheugd u te kunnen meedelen dat Qatar positief heeft bevestigd dat zij van 11 tot 13 januari de World Judo Masters zullen organiseren.” Woensdag maakte de Japanse overheid bekend de Covid maatregelen te verminderen en weer buitenlanders tot te laten in het land.

IJF-voorzitter, de heer Marius Vizer zei: “De belangrijkste rol van de Internationale Judofederatie, en in het bijzonder in deze situatie, is het beschermen van onze sport en onze atleten. In overleg met alle belanghebbenden zullen we er alles aan blijven doen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. ”

Bekijk ook

Oudje De La Hoya (48) showed moves voor comeback gevecht

Juli heeft De La Hoya op de planning staan voor zijn comeback

‘Wie slaat Jake Paul op zijn bek’: UFC-baas is het zat

Waarom blijven deze gasten in godsnaam met UFC-jongens praten

Uitzichtloos?: Sportscholen op z’n vroegst mei weer open

Tijdens de persconferentie gisteren is er niets bekend gemaakt over de openstelling van de sportscholen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page